Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı

Milyonların katılmasının beklendiği Newroz Bayramı kutlamalarına saatler kala kent merkezindeki ilk ateş Belediye çalışanları tarafından yakıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı

 Milyonların katılmasının beklendiği 'daki  Bayramı kutlamalarına kala kent merkezindeki ilk ateş Belediye çalışanları tarafından yakıldı. Halayların çekildiği kutlamada konuşan Belediye Eş Başkanı , "Newroz'u güzelliklerle, başımız dik ve özgürlüğün aydınlığıyla kutlayacağız." dedi.



Çalışanların yerel kıyafetleriyle katıldığı, halayların çekildiği ve şekerlerin dağıtıldığı kutlamaya, Belediye Eş Başkanı , Genel  Fethi Suvari, genel yardımcıları, daire başkanları ve tüm belediye çalışanları katıldı.

Amedspor Halk Oyunları Ekibi'nin halaylarıyla katıldığı ve erbanelerin çalındığı kutlamada, Eş Başkan  da belediye çalışanlarıyla birlikte halay çekti. Ardından Bayramı'nı Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçesinde kutlayan Anlı,  illerinden,, Güney  ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bütün misafirlerin de bayramlarını belediye adına kutladı. Yarın tarihi bir günün yaşanacağını ifade eden Anlı, "Newroz'u güzelliklerle, başımız dik ve özgürlüğün aydınlığıyla beraber kutlayacağız. Bu topraklarda ne kadar halk varsa hepsinin  Bayramı kutlu olsun" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER