Diyarbakır Newrozu'nda 600'ü aşkın konuk, 400'den fazla gazeteci katılacak

2013 Newrozu'nda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı inşa" deklarasyonu ardından Diyarbakır bu yıl da görkemli bir Newroz'a hazırlanıyor.

Diyarbakır Newrozu'nda 600'ü aşkın konuk, 400'den fazla gazeteci katılacak
 21 Mart'ta yapılacak kutlamada okunacak olan Öcalan'ın Newroz mesajı tüm ilgileri Diyarbakır'a yöneltti. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yaptığı yazılı açıklamada kutlamayı 600'ü aşkın konuk ile 400'den fazla yerli ve yabancı gazetecinin takip edeceğini belirtti. 

Açıklamaya göre heyetler arasında Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani'nin Eşi Hero İbrahim Talabani, YNK'nin politbüro sorumlularından Mala Baxtiyar ve çok sayıda üst düzey YNK temsilcisiyle katılacak. KDP'den ise Kürdistan Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Kerim Şingari ve KDP Merkez Komite Üyesi Serbest Lezgin katılım sağlayacak.

Yine Güney Kürdistan'ın siyasi partilerinden Goran, PÇDK, Yekgirtu, Zahmetkeşan, Komala İslami Partisi ile çok sayıda sivil toplum örgütünden çok sayıda temsilci Amed Newrozu'nda hazır bulunacak. 

İspanya, İzlanda, Almanya'dan parlamenterler düzeyinde heyetlerle birlikte çok sayıda Avrupa ülkesinden giden ve Kürt dostlarının yer aldığı heyetler de bu tarihi güne tanıklık edecek. 

Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa, İtalya, İsviçre ve ABD'nin Ankara'daki diplomatik temsilcileri de hazır bulunacak.

Ayrıca Bolivya'dan İktidardaki Sosyalist İlerleme Partisi (MAS) grup başkanları Flora Aguilar, Bolivya Senatörleri Roberto Rojas ve Demetrio Garcia Newroz'da BDP'nin onur konukları arasında yer alacak. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER