Diyarbakır OSB'de İlk Kez 1 Mayıs Kutlandı

Emek Partisi Diyarbakır il örgütü 1 Mayıs'ı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerle beraber kutladı. Bu kutlama OSB'deki ilk kutlama oldu.

Diyarbakır OSB'de İlk Kez 1 Mayıs Kutlandı
 Emek Partisi Diyarbakır il örgütü 1 Mayıs Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerle beraber kutladı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi tarihinde ilk kez 1 Mayıskutlanırken resmi tatil olmasına rağmen fazla mesai ücretleri ödenmeden çalıştırılan işçilere dikkat çekildi.


İşçilerinin tek bir araya gelebildiği sanayi camisi önünde yapılan kutlamaya EMEP üyeleri 'İnsanca Çalışmak ve İnsanca Yaşamak için Her Yerde 1 Mayıs' pankartıyla katıldılar. 'Bijî yek gulan', 'İş, ekmek, özgürlük', 'İşçilerin birliği semayeyi yenecek', 'Bijî yekîtiya karkeran' sloganlarının atıldığı kutlamada yapılan konuşmalarda AKP hükümetinin ve sermayeninişçi sınıfına yönelik saldırılarına değinildi.


1 Mayıs'ın devletin ve patronların işçi emekçilere kader olarak dayattıkları baskı ve sömürüye karşı mücadele günü olduğunu söyleyen Daş, "1 Mayıs'ta emeğin birliğiyle seçimlere yürüyelim; seçim barajını yerle bir edelim. Sermayenin sömürü ve yağmasına;AKP'nin diktatörlük düzenine karşı çaresiz olmadığımızı gösterelim" dedi.
Kutlamada konuşan EMEP Diyarbakır il yöneticisi Cumhur Daş, Diyarbakır'daki işçilerin sorunlarına dikkat çekmek için 1 Mayıs kutlamasını Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptıklarını söyledi. AKP'nin yeniTürkiye'sinde Kürt, Türk her milliyetten işçi ve emekçiye açlık ve sefaletin pay düştüğünü söyleyen Daş, "AKP Hükümeti, 2013 Newroz'undan bu yana ilan edilen çatışmasızlığa rağmen halkımızın hak eşitliği temelli barış talebini karşılamak yerine oyalamayı sürdürmektedir. Ancak çatışmasızlık sağlanır sağlanmaz Kürdistancoğrafyasına üşüşen sermaye güçleri yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı yağmalamaya giriştiler. Bu yağmadan işçi-emekçilerin payına düşen kölece çalışma koşulları oldu. Patronlar, ülke ortalamasının iki katı olan işsizlik ve yoksulluğumuzu Kürdistan'ın yoksullarına kölece çalışma koşullarını dayatmak için kullanıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER