Diyarbakır Tarihi Yanık Çarşı Esnafı Satışlardan Şikayetçi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan ve Ayakkabıcılar Çarşısı olarak da bilinen tarihi Yanık Çarşı esnafı satış yapamamaktan şikayetçi.Son zamanlarda kentte yeni açılan mağaza ve alışveriş merkezlerinin tarihi çarşıdaki satışları düşürdüğünü belirten esnaf temsilcileri eskisi gibi iş yapamadıklarını dile getirdi.

Diyarbakır Tarihi Yanık Çarşı Esnafı Satışlardan Şikayetçi
 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve Ayakkabıcılar Çarşısı olarak da bilinen tarihi Yanık Çarşı esnafı satış yapamamaktan şikayetçi.

Son zamanlarda kentte yeni açılan mağaza ve alışveriş merkezlerinin tarihi çarşıdaki satışları düşürdüğünü belirten esnaf temsilcileri eskisi gibi iş yapamadıklarını dile getirdi. Kesin yapım tarihi bilinmeyen tarihi çarşı 1914 yılında meydana gelen bir yangının ardından esnafın 'Çarşı yanıyor' diye bağırmasından sonra tarihi çarşının ismi Yanık Çarşı olarak kaldı. Yangının ardından esnaf ve Diyarbakır halkının yardımı ile onarılan çarşı, Diyarbakır'ın en eski tarihi çarşısı olarak biliniyor. Diyarbakır'a gelen turistlerin yoğun olarak uğradığı tarihi Yanık Çarşı'da esnaf olan Şahap Er, son yıllarda alış veriş merkezlerinin açılması ile birlikte iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi. Er, "Ayakkabıcılar çarşısı olarak bilinen tarihi Yanık Çarşı'da sadece ayakkabı satılmıyor. Giyim malzemeleri de çarşıda bulunuyor. Buranın alışveriş merkezlerinden farkı tarihi dokusunu hala koruyor olmasıdır. Bölgeye gelen turistler genelde çarşıyı merak ettikleri için geziyor. Diyarbakır halkı eskiden buradan alışverişlerini yapardı. Ancak büyük alış veriş merkezleri açıldığı için insanlar burayı eskisi kadar tercih etmiyor. Bu da işlerimizin eskiye oranla düşmesine neden oldu" dedi. -
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER