Diyarbakır Trafiğinin Dünü, Bugünü, Yarını Tartışıldı

Dicle Üniversitesi'nde "Diyarbakır Ulaşımının Dünü, Bugünü, Yarını; Ulaşımda Problemler ve Çözümler" konulu konferans düzenlendi.

Diyarbakır Trafiğinin Dünü, Bugünü, Yarını Tartışıldı
 

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimar ve Mühendisler Gurubu DiyarbakırŞubesi işbirliği düzenlenen ''Diyarbakır Ulaşımının Dünü, Bugünü, Yarını; Ulaşımda Problemler ve Çözümler'' konulu konferans, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Hayalioğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Değertekin, İnşaat Mühendisliği Bölüm bBaşkanı Doç. Dr. Halil Görgün, öğretim elemanları, kamu kurum ve kuruluşlardan Mimar ve Mühendisler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Mimar ve Mühendisler Gurubu Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık'ın yaptığı konferansa Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynel Fuat Toprak konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına ilk olarak trafik ve trafiğin etkenlerinden söz ederek başlayan Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, ''Trafiği üç başlık halinde özetleyebiliriz. Bunlar trafik altyapısı ve bileşenleri, Türkiye ve Bölgemizde trafik durumu ve Diyarbakır'da Trafik durumu olarak değerlendireceğiz. Trafik deyince başta karayolları, milli eğitim, emniyet, sanayi, kara ulaştırma müdürlüğü birimleri akla gelmektedir. Biz karayolları olarak proje yapar ve uygularız. Yol yapıldıktan sonra diğer kurumların ve sürücülerin görev ve sorumlulukları başlar'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER