Diyarbakır'da "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu" Toplantısı

Dicle Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) 2. Rehber Öğretmenleri toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'da
 

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen ve Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek tarafından verilen eğitim toplantısına rehber öğretmenler ilgi gösterdi.

Şimşek, dikkat eksikliğine vurgu yaparak, hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin gerek çocuk, gerekse yetişkinler için bir hastalık olarak tanımlandığını, kişiye ve çevresine önemli olumsuzluklar yaşatan bu hastalığın tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu söyledi.

"Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) aşırı hareketlilik, kısa dikkat süresi ve ataklıkla (yetersiz dürtü kontrolü) karakterize bir bozukluktur" diyen Şimşek, hastalığın kendini çocukluk çağında dikkatsizlik ve/veya aşırı hareketlilik (hiperaktivite), unutkanlık, tepkilerin kontrolsüzlüğü ve kolayca başka şeylere sapma olarak gösterdiğini dile getirdi.

Dikkatsizliğin özelliklerini kolaylıkla dikkatin dağılması, detayları gözden kaçırma, unutkanlık, sık sık bir aktiviteden diğerine atlamak, bir konuda odaklanmakta güçlük çekme olarak tanımlayan Şimşek, DEHB'nin klinik bir tanı olduğunu ve tanıyı kesinleştirmeye yönelik herhangi bir laboratuvar tetkiki veya özgün bir test olmadığını belirtti.

Anne ve babanın, öğretmenin, çevrenin bu konuda eğitilmesinden bahseden Şimşek, yaklaşık bir saat boyunca rehber öğretmenleri hastalık konusunda bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER