DİYARBAKIR'DA 12 MİLYON TL'LİK ÖĞRETMENEVİNİN EYLÜL'DE AÇLMASI BEKLENİYOR

Diyarbakır’da 12 milyon TL’ye mal olan 15 katlı ve 220 yatak kapasiteli öğretmenevinin eylül ayında açılması planlanıyor.

DİYARBAKIR'DA 12 MİLYON TL'LİK ÖĞRETMENEVİNİN EYLÜL'DE AÇLMASI BEKLENİYOR
 Diyarbakır'da 12 milyon TL'ye mal olan 15 katlı ve 220 yatak kapasiteli öğretmenevinineylül ayında açılması planlanıyor.

Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Yolaltı Mahallesi'ndeki alanda 2012 yılında yapımı başlayan ve 2 yıl süren inşaat sonrasında hazır hale gelen 220 yatak kapasiteli ve 15 katlı öğretmen evinin eylül ayında açılması planlanıyor. Son bir yıldır kaba inşaatın sürdüğü öğretmen evi 12 milyon TL'ye mal oldu. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen DiyarbakırŞube Başkanı Yunus Memiş, öğretmenevinde 110 odanın olduğunu belirterek, 30 odanın ise suit şeklinde olduğunu söyledi. Memiş, 416 kişilik konferans salonu ve 75'er kişilik eğitim salonları ile 2 yemekhane ayrıca kafeterya bulunduğunu aktardı. Memiş, "Türkiye'nin sayılı öğretmen evlerinden biri olarak bölgeye ciddi hitap edecektir.Diyarbakır'da şuan mevcut olan 40 yataklı öğretmen evinin bölgeye hitap etmiyor. Şuan ki öğretmen evi beş yıldızlı oteller yarışacak kapasitededir. Güvenlik anlamında oldukça iyi ve gelecek olan öğretmenlere ciddi bir şekilde katkı sunacaktır. Bazı eksiklikler mevcuttur. İl müdürlüğü ve valiliğin desteğiyle eylül ayında açıp faaliyete sokarak bölgedeki bütün öğretmenlere ciddi şekilde hizmet ederiz. Binanın tamamen maliyeti tahmini olarak 12 milyon TL'yi bulmuştur. Memur ve idareciler ile birlikte yaklaşık 50 veya 60 insan istihdam görecektir" dedi
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER