Diyarbakır'da 4. Satranç Turnuvası Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Satranç Turnuvası sona erdi.

Diyarbakır'da 4. Satranç Turnuvası Sona Erdi
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak spor alanında hizmet üreten Spor Şube Müdürlüğü'nün Türkiye Satranç FederasyonuDiyarbakır İl Temsilciliği ile birlikte organize ettiği ve gelenekselleştirdiği 4. Satranç Turnuvası Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

29-30 Kasım ve 7-8 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan ve toplam 93 sporcunun katıldığı 4. Satranç Turnuvası'nda tüm karşılaşmalarda Türkiye Satranç Federasyonu'na bağlı lisanslı 7 hakem görev yaptı.

Bu yıl ilk kez yaş kategorisini ayrılmayan, her yaştan sporcunun birbirine rakip olduğu, 7 tur İsviçre sistemi şeklinde geçen ve eleme usulünün olmadığı 4. Satranç Turnuvası'ndaDiyarbakır İl birinciliğini Sedat Süer, İkinciliği Hasan Bayık elde ederken, turnuvanın üçüncüsü ise İsmail Tofan oldu.

4. Satranç Turnuvası'nın final müsabakalarında yer alan ve ödül töreninden önce konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, böyle anlamlı bir etkinliğe katılan tüm sporcuları kutladığını söyledi. Anlı satranç sporunun insanı hem zihin hem de algı açısından geliştirdiğinde sözlerine ekledi.

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği'ne Diyarbakır halkı adına teşekkürlerini sunan Anlı, ayrıca turnuvada mücadele eden 93 sporcuyu da gösterdikleri performanstan dolayı kutladı.

4. Satranç Turnuvası'nda bu yıl yaş kategorisinin yapılmadığına dikkat çeken Anlı, "Bu yıl küçükler ve gençler her yaş gurubuyla yarışma şansı yakaladı. Bunun da farklı bir deneyim olduğunu düşünüyorum" dedi. Bu tür turnuvaların süreklileşmesi gerektiğinin altını çizen Anlı, "Bu tür organizasyonlar Diyarbakır'ın tüm ilçelerine yayılmalıdır. İlçelerimizde yapılacak bu tarz etkinliklerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 4. Satranç Turnuvası'nda dereceye giren Sedat Süer, Hasan Bayık ve İsmail Tofan kupa ve turnuva hediyelerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'dan aldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER