Diyarbakır'da At Yarışı Heyecanı Başlıyor

At yarışı sevenlere yıllardır heyecan yaşatan Türkiye'nin en büyük hipodromu özelliğine sahip Diyarbakır Hipodromu, yarın düzenlenecek koşu ile sezonu açıyor.

Diyarbakır'da At Yarışı Heyecanı Başlıyor
 Türkiye'nin en büyük hipodromu özelliğine sahip Diyarbakır Hipodromu'nda at yarışı heyecanı yarın başlıyor.

Türkiye Jokey Kulübü'nce (TJK) yaklaşık 6 yıl önce Çınar ilçesine 6,Diyarbakır kent merkezine ise 26 kilometre uzaklıktaki Beşpınar köyünde bin 500 dönüm alan üzerinde yapımına başlanan, 5 yıldan bu yana da bölgede at yarışı heyecanı yaşatan Diyarbakır Hipodromu yarın gerçekleştirilecek koşu ile kapılarını at yarışı tutkunlarına açıyor. 

2014 yılı yarış sezonunda 22 yarış günü planlanan sezonda 79'u safkan Arap ve 75'i de safkan İngiliz atlarından oluşan 154 koşu yer alıyor.

3 ay boyunca haftada bir kez perşembe günleri, aralık ayında ise salı ve cuma günleri yapılacak koşuların tamamı kum pistte gerçekleştirilecek. 

Kum pistte bin 800 metre mesafede düzenlenen Jandarma Koşusu yarın saat 16.30'da başlayacak. 

Sezonda gerçekleştirilecek koşulardan bazıları şöyle:  

"25 Eylül'de, 'Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu', 23 Ekim'de, 'Diyarbakır Vali Koşusu', 6 Kasım'da Diyarbakır Surları Koşusu, 13 Kasım'da 'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu', 2 Aralık'ta 'Malabadi Köprüsü Koşusu', 5 Aralık'ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koşusu', 12 Aralık'ta Çınar Belediyesi Koşusu' düzenlenecek."

Hipodrom 2009 yıllında kuruldu -

Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, yaptığı açıklamada, sezon açılışı nedeniyle at yarışı severleri TJK Diyarbakır Hipodromu'na beklediklerini belirterek, "Hipodromumuz 2009 yıllında kuruldu. Resmi yarışlara başladı. O günden itibaren yarış sezonu aralıksız her yıl belli periyotlarda devam ediyor" dedi. 

"Hipodromumuz, sosyal yaşantıların ön planda tutulduğu bir tesistir" diyen Çelik, "Bunun içerisinde piknik alanları oluşturduk. 50 dönüme yakın bir piknik alanımız var. Çocuk oyun parkları ve piknik kamelyalarımız mevcut. Vatandaşlarımızı bu münasebetle hem yarış izlemeye hem de sosyal tesislerimizden istifade etmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Çelik, Diyarbakır'da toplamda bu sezon 154 yarış düzenleneceğini ve jokeylerin genellikle bölge insanlarından oluştuğunu sözlerine ekledi. -Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER