Diyarbakır'da Hasta Tutuklular İçin Yürüyüş

Cezaevinde bulunan hasta tutukluların sağlık koşullarına dikkat çekmek için Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Tuhad-Fed) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Diyarbakır'da Hasta Tutuklular İçin Yürüyüş
 Cezaevinde bulunan hasta tutukluların sağlık koşullarına dikkat çekmek için Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Tuhad-Fed) ile Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Tuhad-Fed ile BDP tarafından cezaevinde bulunan hasta tutukların sağlık koşullarına dikkat çekmek için Diyarbakır Dağkapı Meydanı'ndan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı kampüsüne kadar yürüyüş düzenlendi. YürüyüşeBDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan KışanakFırat AnlıBDP Diyarbakır İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT ile yaklaşık 300 kişi katıldı. Dağkapı Meydanı'ndan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar yapılan yürüyüşte yol boyunca hasta tutuklular için sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından hastane önünde toplanan kalabalığa seslenen Fırat Anlı, hasta tutukluların serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. Hasta tutukluların sorunlarını defalarca dile getirdiklerini anlatan Anlı, son günlerde bu konu hakkında çok sayıda eylem ve etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Anlı, "Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri, tutsakların aileleri defalarca çağrıda bulundu. Arkadaşlarımıza sahip çıkarken, kendi insanlığımıza sahip çıkıyoruz. Derhal bu arkadaşlarımızın salıverilmesini talep ediyoruz. Hükümet, cezaevinde yeni bir tabut çıkmadan tüm hasta tutsakların özgürlüklerine kavuşmaları için gereken adımları atmalıdır. Adli Tıp engellinin mazeretine saklanmamalı. Biz, bu hastanenin önüne Şemsettin Kargılı arkadaşımızın buruda tedavi görüyor olmasından dolayı gelmeyi tercih ettik. Ama ne yazık ki, onu ziyaret etmememiz için, Apar Topar hastaneden cezaevine götürüldüğünü öğrendik. Biz arkadaşlarımıza sahip çıktıkça, arkadaşlarımıza daha kötü muameleler yapılıyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER