Diyarbakır'da Kış İçin Kurutmalıklar Tamam

Diyarbakır'da özellikle Ağustos ve Eylül aylarında ev hanımları tarafından yapılan kış hazırlığı geleneği devam ediyor.

Diyarbakır'da Kış İçin Kurutmalıklar Tamam
 Özellikle yaz döneminde hem ekonomik hem de organik gıdaları kurutarak kışın tüketmeyi tercih eden Diyarbakırlılar, bugünlerde bol bol sebze kurutarak kışa hazırlık yapıyor.

KIŞ AYINDA YAZ SEBZESİNİN TADINI ALIYORLAR

Diyarbakırlı ev hanımları, güneşte kurutulmuş yaz sebzelerinin tadının daha lezzetli ve sağlıklı olmasının yanında kış ayında sebze fiyatlarının alım güçlerinin çok çok üzerine çıktığı için yılların geleneğini devam ettirdiklerini söylediler. Hanımlar, fiyatlar iyi bile olsa yaz sebzesinde alınan tadın kış sebzesinde alınmadığını da ifade ettiler.

YAKINDA TÜRLÜ YAPIMI BAŞLAYACAK

Patlıcan, biber, bamya ve domates kurusunun yaptıklarını anlatan ev hanımları, "Yaz mevsimi yiyeceklerini kurutarak, kışın tüketiyoruz. Bunun yanı sıra patlıcan biber közlüyoruz ve donduruculara atıyoruz. Bunları da kışın tüketiyoruz hem aile ekonomisini de çok faydası oluyor. Yakın bir zamanda kışlık türlülerimizi de yapacağız. Domates, biber, patlıcan ve fasulye hem tat olarak en iyi zamanında, fiyat olarak ta en iyi zamanında yapılan türlülerde kışın tüketmek üzere yapacağız. Hem lezzet içinde kışın sebze tüketmiş oluyoruz" dediler. 
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER