Diyarbakır'da Kitap Okuma Etkinliği

Diyarbakır'da '8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü' nedeniyle okumanın önemine dikkat çekmek için Dağkapı Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'da Kitap Okuma Etkinliği
 Diyarbakır'da '8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü' nedeniyle okumanın önemine dikkat çekmek için Dağkapı Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle, Dicle Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile adı Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla Şeyh Sait Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla her yaştan yaklaşık 50 kişinin katıldığı kitap okuma etkinliğinde, Dicle Ünivetsitesi Anadolu Halk Dansları ekibine bağlı öğrenciler yöresel kiyafetle kitap dağıttı. Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocukların da katıldığı kitap okuma etkinliğinde kısa açıklama yapan Dicle Üniversitesi Basın ve Haklar İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, şöyle dedi:

"Okumak kültürü ve bilgiyi zenginleştirir, iç dünyayı huzura kavuşturur. İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik okuma, öğrenme, anlama ve anlatma yeteneğini ortaya çıkaran akla sahip olmasıdır. Okumak bir toplumun herşeyidir."

İlkokul öğrencisi Muhammet Okçu, kitap okumaya geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her zaman farklı farklı kitaplar okuyorum. Kitap okumayıda çok seviyorum. Kitap okuduğum zaman boş kalan zamanlarımı boşa harcamıyorum. Ayrıca okumamıda geliştirmiş oluyorum. Kitap okumak büyüdüğümde iyi bir meslek kazanmamı sağlıyor. Arkadaşlarımın kitap okuyup okumadığını bilmiyorum ama geleceklerini kitap okuyarak kazanırlar."

Dicle Üniversitesi öğrencisi İdil Şakir ise, "Kitap okumanın önemini belirtmek için burdayız. Hep birlikte kitap okuyoruz ve insanlarıda buraya davet ediyoruz. Kitap okuma özellikle bizim şehrimizde bazı insanların dillerini düzeltebilmeleri için çok önemli.  Diyarbakır'ı daha iyi yansıtmak istiyoruz" dedi. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER