Diyarbakır'da Sağlık Çalışanları İş Bırakma Eylemi Başlattı

Diyarbakır’da 1. basamak sağlık çalışanları çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve düzenlenmesi için 3 gün boyunca iş bırakma eylemi başlattı.

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanları İş Bırakma Eylemi Başlattı
 Diyarbakır'da 1. basamak sağlık çalışanları çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve düzenlenmesi için 3 gün boyunca iş bırakma eylemi başlattı. Aile hekimliğinde görev yapan sağlıkçılar, başlatmış oldukları iş bırakma eylemine acil durumlar dışında müdahalede bulunmayacak.

Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanlarına Diyarbakır Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Diyarbakır Aktif Hekimler Derneği Pratisyen Hekimlik Derneği Şubesi destek verdi. Grup adına açıklama yapan Tabip Odası Genel Sekreteri Celal Canpolat, her zaman halka sağlık hizmeti verdiklerini ve insan onuruna yakışır bir şekilde vermeye de devam edeceklerini belirtti. Canpolat, "Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı sağlıkta dönüşüm adı altında yaşattığı sağlıksız uygulamalar sizleri etkilediği kadar bizleri de etkilemektedir. Aile hekimliği gibi alt yapısı tamamlanmadan ve bitmeden halkın sağlığını deneme tahtası olarak kullanmayı yine halka yenilik yapıyoruz algısı yaratmaktır. Herkesin bir aile hekimi olacak reklamları ile halkı yalan bir algı üzerinde oyalamışlardır. Aynı zamanda her bir aile hekimliğine 4 bin vatandaşın sağlık hizmetini yüklemişlerdir. Halkın sağlık erişimini kolaylaştıralım derken hastanelerin olmadığı bölgelerde sağlık çalışanlarının Süpermen olmaları beklenmiştir. Vatandaşı 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinden yoksun bırakmışlardır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından sağlık çalışanları, 3 gün boyunca iş bırakma eylemine başladı. Çeşitli organizasyonlarla eylemlerini sürdürecek olan sağlık çalışanları eylemlerine, 3. günün sonunda yapacakları basın açıklamasıyla son verecek. -DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER