Diyarbakır'da Savaş ve Deprem Mağdurları İçin Konut İnşa Edilecek

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi tarafından deprem, afet ve savaş mağdurlarının barınmaları için sosyal konut projesini hayata geçiriyor.

Diyarbakır'da Savaş ve Deprem Mağdurları İçin Konut İnşa Edilecek
 Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi tarafından deprem, afet ve savaş mağdurlarının barınmaları için sosyal konut projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında ilk etapta 80 konut inşa edilecek.

Sur Belediyesi, bölgenin birinci derece deprem kuşağı olmasının yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde savaştan kaçıp Diyarbakır'a gelen savaş mağdurlarının kalabilecekleri konutlar inşa ediyor. Projenin tanıtımın yapan Sur Belediye BaşkanıSeyit Narin, 'Bir tuğla da benden' kampanyası kapsamında projeyi başlattıklarını dile getirdi. Narin, kampanyaya destek vermek isteyenlerin Sur Belediyesi'ne müracaat edip, belirlenen banka hesabına para yatırabileceklerini söyledi. Bölgenin birinci deprem kuşağı olmasından kaynaklı LiceBingölVan gibi bir çok ilde depremin yaşandığını hatırlatan Narin, bu yaşanan depremlerle birlikte sosyal konut projesi ihtiyacını doğurduğunu belirterek, "Bugün bu projenin yaşam bulması adına ve yardımlara açık olması katılımcı bir belediyecilikten kaynaklanıyor. Kobani'nin, Şengal'in yaraları sarılmadan, sadece Sur Belediyesi'nin projesini desteklemek ufkumuzu genişletecek bir durum değildir. Daha önce yapılan çalışmalar, Kobani'nin zaferine denk gelmesi bizim açımızdan önem arz ediyor. Bugün Kobani'nin ve Şengal'in yaralarını sarmak bizim bu projeden binlerce kat daha önemlidir. İnsanlığa sahip çıkmamız gereken nokta, Kobani'dir. Bugün yaraları sarılması gereken yer elbette Kobani kentidir. Biz bu projeyi hazırlarken, belediyemizin gerçekliğini göz önüne alarak hazırladık. Belki yardım konusunda birkaç lokal çalışmamız olacaktır. Keşke yasalarımız el verseydi bu projeyi aynı şekilde Kobani'de hayata geçirsek. Ama maalesef yasalarımız bunu yapmaya engeldir. Bir şeyleri hayata geçirmede canımız yanmadan düşünebilseydik, böylesi projeleri daha önce hayata geçirebilseydik, belki de savaş ve deprem mağdurları için hazırlıklı durumda olabilirdik" dedi.

Narin, bir gazetecinin, 'Türkiye'nin TOKİ aracılığıyla Kobani kentine yardım etmeli' tartışmalarını sorması üzerine, " Türkiye ile iç içe yaşayan bir halk olan Kobani halkıyla çok yakın akrabayız. Türkiye'de yaşayan 20 milyon Kürt var. Dolayısıyla, geçmişten günümüze, geleceği inşa ederken, döneme denk düşecek politikalar konusunda bugün kardeşliğin, yarına daha güçlü olması için Türkiye'nin samimi adımlar atması gerekiyor.Avrupa'daki ülkelerin Kobani'yi inşa etmesine Türkiye'nin kayıtsız kalması, onun ayıbı olur. Umuyoruz ki, Avrupa ülkelerinden önce Türkiye'de Kobani'de kardeşlik hizmetinde bulunur. Böyle bir durumda mutluluk duyarız" diye cevap verdi

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER