Diyarbakır'da Trafik Güvenliği Toplantısı

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından bir süre önce başlatılan Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü’nün toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da Trafik Güvenliği Toplantısı
 

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından bir süre önce başlatılan Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü'nün toplantısı Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Trafik güvenliği alanında üniversitelerle işbirliği yapılarak ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesi ve mevcut çalışmaların verimliliğin arttırılmasına yönelik trafik güvenliği alanında uzman personel yetiştirilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile YÖK arasında bir süre önce hayata geçirilen 'Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü'nün tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda konuşanDiyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, son yıllarda Türkiye'de yapılan genişletilmiş yollar sayesinde trafik kazalarında azalma yaşandığını aktardı. Vali Aksoy, "Trafik güvenliği hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Hepimize bir takım görev ve sorumluluklar yüklüyor. Ama en önemlisi birer sürücü ve yaya olarak trafik kurallarına uymamız ve bu alanda göstereceğimiz gayret ve titizliktir. Trafik kurallarının ihlali nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geliyor. Trafik güvenliği açısından yollarımızın standardının yükselmesi açısından son yıllarda ülkemizde önemli çalışmalar gerçekleşti. Bölünmüş yol çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Daha önceki dönemlerde karşılıklı çarpışma şeklinde gerçekleşen kazaların artık bir çarpışma şeklinde kaynaklanmadığını görebiliyoruz" dedi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Polis Akademisi Başkanlığı yetkilileri, AdıyamanBatmanBitlisBingöl ElazığMalatya,ŞanlıurfaTunceliMuşSiirtMardinŞırnakVanHakkari'deki üniversitelerin ve il emniyet müdürlüklerinin yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER