Diyarbakır'daki Cizre Yürüyüşünde Trene PKK Flaması Asıldı

DİYARBAKIR'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl başkanlığının Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylarda 6 kişinin ölümünü protesto etmek düzenlediği yürüyüşte, yüzü kapalı 1 kişi geçen trene PKK flaması astı.

Diyarbakır'daki Cizre Yürüyüşünde Trene PKK Flaması Asıldı

 DİYARBAKIR'da  () İl başkanlığının 'ın İlçesi'nde çıkan olaylarda 6 kişinin ölümünü  etmek düzenlediği yürüyüşte, yüzü kapalı 1 kişi geçen trene  flaması astı.

'da  öncülüğünde, 'de çıkan olayları  etmek için düzenlenen yürüyüşe,   ,  İl Eş Başkanları , Hafize Ipek ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı.  il binası önünde toplanan protestocular 3 kilometre mesafedeki  binası önüne  lehine atılan sloganlar eşliğinde yürüdü. Bazı protestocular 'da öldürülen 3 'lı kadından'ın maskelerini taktı.  önünü gelindiğinde bazı gruplar önlem alan polise taşlı saldırıda bulundu. Saldırganları  görevlileri kortej oluşturarak önledi.

 binası yanında bulanan raylar üzerinden konuşmacıları dinleyen grup o sırada geçen tren nedeniyle uyarılarak raylar üzerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada kalabalık önünden geçen treni zafer işaretiyle selamlayan kalabalık arasında bulunan bir kişi trenin üzerine çıkarak  flaması astı. Zafer işareti yaparak trenden inen eylemcinin bu hareketini kalabalık alkışlarken, tren üstündeki  flamasıyla devam etti.  Eş Başkanı Hafize İpek, 'de çıkan olayları provokasyon olarak değerlendirerek şöyle konuştu:

"1990'lı yılların zulüm ve  cinayetleri ve buna karşı yurtsever halkımızın geliştirdiği serhıldanlarıyla anılan ,yine faili belli olan cinayetlerle tekrar gündeme gelmiştir. 'de büyük bir oyun oynanmak istenmektedir. Çocuklar 'de herkesin gözü önünde kurşunlarla katledilmektedirler. 'de son zamanlarda devlet eliyle 5 çocuk katledildi. DAİŞ çetelerine geçit vermeyen yurtsever  halkından intikam mı alınmak isteniyor. Vicdan sahibi hiçbir insan bu durumu kabul etmez. Biz de asla bu durumu kabul etmiyoruz. Özellikle  heyetinin halkla buluştuğu ve çözüm sürecine dönük  halk önderi 'ın uyarıları ve mesajının iletildiği bir zamanda, 12 yaşında Nihat Kazanhan'ın katledilmesi dikkat çekicidir. Süreci sabote etmek isteyenlerin devrede olduğunu göstermektedir. Kazanhan'ın katledilme anına dönük tanık ifadeleri ve vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin, bu cinayetin devlet güçleri tarafından işlendiği açıktır. Bu cinayetler açıkça bir devlet terörüdür. Bu baskı, zülüm ve katliamlar; halkının irade olmasını istemeyen güçlerle birlikte; barış ve çözüm sürecini sabote etmek isteyenler tarafından gerçekleştirilmiştir.  'de gerçekleştirilen katliamlardan sorumludur. Özellikle 'deki olaylar  Dink'in katledilmesinden sorumlu görülen ve hakkında tutuklama talebi bulunan ve geçmişi şaibelerle dolu bir kişinin 'ye Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla olaylar hızlanmıştır. Bu  ve 'de ki gelişmelerden AKP hükümeti birinci dereceden sorumludur. 'yi 1990'lar dönemine çevirmeye çalışan bu hukuk dışı, insanlık dışı saldırılardan derin endişe duyduğumuzu, bu provokasyonların halkımızın örgütlü mücadelesiyle boşa çıkarılacağından ve amacına ulaşamayacağından herkes emin olmalıdır. Bunun için bütün halkımızı bu provokasyonlara karşı tepkisini ortaya koymaya çağırıyor, bu provokasyonları yapanları kınıyor, lanetliyoruz." - 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER