Diyarbakır'ın Ağır Sanayisi Büyüyor

Diyarbakır' da 2012 Yılında özelikle bölgede istihdam yaratmak amacıyla kurulan Mina Galvaniz, kapasitesini artırarak istihdam sayısını 500'e çıkaracak.

Diyarbakır'ın Ağır Sanayisi Büyüyor
 Çatışmalı ortam nedeniyle yatırımın yıllarca akamete uğradığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çözüm sürecinin getirdiği huzur ve güven sayesinde ekonomik kalkınmayı sağlayacak yatırımlar hızla sürüyor.


Diyarbakır' da 2012 Yılında özelikle bölgede istihdam yaratmak amacıyla kurulan Mina Galvaniz, kapasitesini artırarak istihdam sayısını 500'e çıkaracak. MİNA Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci, çözüm süreciyle ilgili her olumlu açıklama ve mesajın bölge iş adamlarına adeta taze kan aşıladığı belirterek, "Bölgede en çok yapılması gereken bölge insanımıza istihdam sağlayacak yatırımların artmasını sağlamaktır ki bizler de bölge insanımıza bu anlamda ayık olmaya çalışıyoruz" dedi.


Kalıcı Barış Gelmeli


Özekinci çözüm sürecinin kalıcı barışa doğru gitmesi gerektiğini belirterek, "Kalıcı barış ile birlikte ancak bölge ile batı arasındaki gelişmişlik farkını kapatabiliriz. Bölgede yaşanan huzur ve güven ortamı bölge iş adamlarına yansımaktadır. Mina Galvaniz olarak18 Mayıs Pazartesi saat 16.00'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu' nun teşrifleri ile gerçekleştireceğimiz kapasite artırma töreninde fabrika içerisinde 180 olan istihdam sayısının 500'e çıkacağı müjdelenecek. Bu kapasite artırımı ile birlikte fabrikamız 6 bin 500 metrekare olan kapalı alanını 13 bin metrekareye çıkarmış bulunmaktadır. Böylece yıllık 25 bin ton olan üretim hacmimiz 55 bin tona çıkacak ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER