Diyarbakırlı Çocuklar Anzele'de Serinledi

Diyarbakır'da yağışlı hava yerini aşırı sıcaklara bırakınca minikler havuz sezonunu erken açtı. Tarihi Anzele'de çocuklar hem havuzda serinledi hem de doyasıya eğlendi.

Diyarbakırlı Çocuklar Anzele'de Serinledi
 Diyarbakır'da yağışlı havaların etkisini kaybetmesi ve sıcakların ani bastırması vatandaşları gölgeliklere yöneltiyor. Park ve bahçe gibi alanları tercih eden vatandaşlar yorgunluğu yeşil alanlarda atıyor.

Çocuklar ise buldukları tüm imkanları sonuna kadar kullanıyor. Kentte yetersiz olan havuzlar nedeniyle Diyarbakırlı çocukların ilk tercihi süs havuzları oluyor. Hemen hemen her semtte ve parklarda bulunan süs havuzlarına giren çocuklar buralarda serinliyor.


Diyarbakır'da geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan Sur İlçesindeki tarihi DiyarbakırSurlarının yakınındaki tarihi Anzele'de bulunan süs havuzu ise çocukların arayıp ta bulamadıkları cinsten. Mayıs ayının başlarında yaşanan aşırı sıcaklarda bunalan çocuklar sürekli akışıyla yenilenen ve tertemiz olan havuzda serinliyor. Çocuklar yarım metrelik derinliği olan süs havuzuna akrobatik hareketlerle atlayışlar yaparken, zaman zaman bu tehlikeli hareketleri küçük de olsa yaralanmalara da yol açıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER