Fidye İçin Kaçırdılar Vazgeçip Bıraktılar

Diyarbakır'da 9 yaşındaki Tuba A,'yı fidye için kaçıranlar, ailenin polisi aradığını öğrenince aynı gün minik kızı serbest bıraktı.

Fidye İçin Kaçırdılar Vazgeçip Bıraktılar
 Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde ikamet eden A., ailesinin 9 yaşındaki Koşuyolu Ortaokulu 3 sınıf öğrencisi 9 yaşındaki kızları Tuğba A., fidye için okul çıkışı kaçırıldı.
AİLENİN POLİSİ ARADIĞI DUYULUNCA SERBEST BIRAKTILAR

Küçük kızı kaçıranlar ailenin kapısının önüne de fidye istediklerini belirten mektup bıraktılar. Mektubu gören aile zaman geçirmeden polisi aradı. Küçük kızın evine gelerek ailesinden bilgi ve küçük kızın fotoğrafını alan polis, küçük kızı aramaya koyulacaktı ki, ailenin polisi aradığını duyan şebeke üyeleri küçük kızı serbest evlerinin yakınlarında bir yerde serbest bırakarak kaçtılar.

POLİS ARAŞTIRMASINI DERİNLEŞTİRDİ

Polis eve dönen küçük kızın ailesi refakatinde ifadesini alırken, polis küçük kızı kaçıranların aileyi yakından tanıyan kişilerin olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Araştırmasını derinleştiren polis, küçük kızın yakınlarından daha önce bu ve benzeri işlere karışanların olup olmadığını da araştırıyor.

ANNESİ: KIZIM DOLAŞMAYA ÇIKMIŞ KAYBOLMUŞ

İsmini vermek istemeyen küçük Tuğba'nın annesi, kızının kaçırılmadığını, dolaşmaya çıktığını ve kaybolduğunu belirterek, "Benim kızım kimse tarafından kaçırılmadı. Okul çıkışı biraz dolaşmak istemiş ve kaybolmuş zaten kendisi de bunu söylüyor. Kimse kızımın üstüne gelmesin ortada bir şey yok" diye tepki gösterdi ancak kızını neden arkadaşlarıyla oynaması için dışarı çıkarmadığı ve okula göndermediği sorularına da cevap veremedi.

ARKADAŞLARI EVDE ZİYARET ETTİ

Küçük kızın bu durum karşısında girdiği bunalım ve ailesinin korkuları yüzünden birkaç gün okula gönderilmeyen Tuğba A.'ın arkadaşları, onu evinde ziyaret ettiler. Ailesi kimseyle görüşmesini istemezken, küçük Tuğba, arkadaşlarıyla evin penceresinden konuşarak hasret giderdi. Bir an önce okuluna başlamak istediğini anlatan minik kız, okulunu, öğretmenini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti.

OLAY BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Tuğba'nın sınıf ve okul arkadaşları da, yeniden birlikte okula gitme ve oyunlar oynamak için Tuğba'nın bir an önce okula başlamasını beklediklerini ve Tuğba'yı özlediklerini söylediler. Mahallede oturan vatandaş ve mahalle esnafınca olay büyük tepki çekerken, ayı okulda okuyan çocukların velileri de olay sonrası adeta çocuklarıyla okula girip onlarla çıkıyorlar. Aileler, çocuklarını yabancılarla konuşmama ve onların sözlerine inanmamaları yönünde tembihte bulunurken, öğretmenler ve duyarlı vatandaşlarda, anne babaların çocuklarına ilgi göstermeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER