GGC'den Gazetecilere Saldırıya Kınama

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, meslektaşlarının bıçaklanıp, darp edilmesini yaptığı açıklama ile kınadı.

GGC'den Gazetecilere Saldırıya Kınama
 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Diyarbakır'da açılan Kürtçe okulun, polis tarafından mühürlenmesi sırasında çıkan olaylarda, okulun mühürlenmesini engellemeye çalışan bir grup tarafından Anadolu Ajansımuhabirlerinden Hüseyin Bağış'ın bıçaklanması ve Aziz Aslan ise darp edilmesi olayını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

GGC Yönetim Kurulu, Gazetecilik faaliyetlerinin terör suçu kapsamında değerlendirilmesi sonucu pek çok meslektaşlarının da geçtiğimiz yıllarda cezaevine girdiğini hatırlatılan açıklamada şöyle dendi:

"Çözüm sürecinin başlamasıyla meslektaşlarımız tahliye edilirken ne yazık ki şimdi de, toplumsal olaylarda gerek güvenlik güçleri gerekse örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasındaki kişiler tarafından şiddete uğramaktalar. Gazeteciler sahada hala kolay hedef olarak görülmekte ve bu nedenle hırpalanmaktadırlar. Öyle ki, Diyarbakır'da açılan Kürtçe okulun, polis tarafından mühürlenmesi sırasında çıkan olaylarda, okulun mühürlenmesini engellemeye çalışan bir grup tarafından Anadolu Ajansı muhabirlerindenHüseyin Bağış bıçakladı, Aziz Aslan ise darp etti.

BİRİ DARP EDİYOR DİĞERİ GÖZALTINA ALIYOR

Siyasetçileri, demokrasinin güvencesi gazetecilere yönelik saldırıların bir an önce sonlandırılması, basın ve ifade özgürlüğü noktasında sorumluluklarını yerine getirerek, kitlelerini uyarmasını istiyoruz. Kamuoyunun haber alma özgürlüğünü engelleyen anlayışı reddediyor, meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Görevi güvenliği sağlamak olan polislerinde yaralı arkadaşlarımızı kısa süreli de olsa gözaltına almasını kabul etmiyoruz"

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER