İSLAM TARİHİNİN İLK ASRINDA DİYARBAKIR VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NCE KİTAPLAŞTIRILDI

23-24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Türkiye genelinde İslam tarihi alanında çalışan 101 akademisyeni buluşturan, Diyarbakır Valiliği, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ve İslam Tarihçileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'İslam Tarihinin İlk Yıllarında Diyarbakır ve Çevresi Sempozyumu' Diyarbakır Valiliği Kültür Sanat Yayınları koordinatörlüğü tarafından kitaplaştırıldı.

İSLAM TARİHİNİN İLK ASRINDA  DİYARBAKIR VE ÇEVRESİ  SEMPOZYUMU  DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NCE  KİTAPLAŞTIRILDI
 Türkiye’nin önemli İslam Tarihçileri tarafından verilen bilimsel tebliğlerin yer aldığı kitabın editörlüğünü, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık yaptı. Diyarbakır’ın İslamiyet ile başlayan tarihsel durumu, ilimizde ve bölgemizdeki sahabeler ve Peygamberlerin hayatı, Diyarbakır’ın Fethi ve İslamiyet’in Anadolu’da yayılması gibi bir çok konu bilimsel olarak ele alınarak, akademisyenler tarafından hazırlanan tebliğler bir kitap haline getirildi.

           

            Kitap hakkında değerlendirmede bulunan Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy Diyarbakır Valiliği tarafından Kültür Sanat Yayınları adı altında bu kitap çalışmasıyla beraber günümüze kadar 16 eserin yayınlandığını, Diyarbakır’ın manevi, kültürel, tarihi ve mimari zenginliğini ve derinliğini ele alan bu kitapların, Diyarbakır’ın bu yönlerinin gün ışığına çıkarılmasında, Diyarbakır’ın zenginlikleriyle tanıtılmasında ve bu gibi bilimsel çalışmaların artmasında çok önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

 

            Tarih boyunca bağrında barındırdığı bütün kültür, inanç ve değerlere sahip çıkan Diyarbakır, her daim sevgi, barış ve kardeşliğin şehri olmayı başarmıştır. Diyarbakır’ın bu önemli zenginliklerini kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak ve tarihe not düşmek adına, Türkiye genelinde, İslam Tarihi alanında çalışan 100’den fazla akademisyeni bir araya getiren 'İslam Tarihinin İlk Asrında Diyarbakır ve Çevresi Sempozyumu’nun kitaplaştırılması İslam Tarihi ve bu alanda çalışanlara önemli katkıları sunacaktır..

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER