Kaçak Yapıyla Mücadele Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ yolu ile 75 metrelik yolun kesiştiği alana kaçak olarak inşa edilen iki dükkanı yıktı.

Kaçak Yapıyla Mücadele Devam Ediyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Mahabad Bulvarı (75 metrelik yol) ile Elazığ yolunun kesiştiği alanda bulunan kaldırıma iki kaçak dükkan inşa edilmesi üzerine hemen harekete geçti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği müdahaleyle iki dükkan yıkıldı. Yıkım esnasında bir açıklama yapan Zabıta ekipleri, daha öncede bu alanda 5 kaçak dükkanın yıkıldığını hatırlattı. Söz konusu iki kaçak yapının geçmişte yıkılan yapıların demir profilleri ve saçlarıyla yapıldığını kaydeden Zabıta ekipleri, kaçak yapıya müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Suvari: Kaçak yapıya izin vermeyeceğiz


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, belediye olarak kaçak yapıyla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Suvari, "Kentimizde çarpık yapılaşmaya ve gecekondulaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz." dedi. Suvari, şöyle konuştu: "Mahabad Bulvarı'nda bulunan 5 dükkan daha önce zabıta ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Ama yerine yine iki tane inşa edilmiş. Zabıta ekiplerimiz müdahalede bulunarak bu dükkanları yıktı. Bundan sonra da aynı kararlılıkla kaçak yapılaşmaya karşı mücadelemizi yürüteceğiz. Bu kentte çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER