Kürt Romancı Bextiyar Eli Diyarbakır’da

Eleştirmenlerin gözüyle Kürtlerin en büyük romancısı olarak kabul edilen Bextiyar Eli, Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu....

Kürt Romancı Bextiyar Eli Diyarbakır’da
 Eleştirmenlerin gözüyle Kürtlerin en büyük romancısı olarak kabul edilen Bextiyar Eli, Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Soranice yedi romanı bulunan, Qesra Balindeyan Hemgin, Evara Perwaneye, Ape min Cemşid Han Ku Her Tim Be Ew li Ber Xwe Dibir adlı romanları Kurmanciye çevrilen Bextiyar Eli Diyarbakır’a geldi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı tarafından ağırlanan Eli, en son 12 yıl önce geldiği Diyarbakır’ın, özellikle dilsel anlamda geliştiğini görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Anlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyenin mayıs ayında düzenleyeceği Kitap Fuarı’na davet etti.

Diyarbakır’da başta gençler olmak üzere geniş bir okur kitlesine sahip olan yazarın Evara Perwaneye adlı kitabı Doğan Kitap tarafından Türkçeye çevrilecek. Süleymaniyeli Bextiyar Eli yaşamını Köln’de sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER