Organik Antepfıstığı Bahçesine Akademik Destek

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Harmanlı köyündeki organik antepfıstığı bahçesinde bahçe sahibi ve Tarım MYO öğrencilerine eğitim verildi.

Organik Antepfıstığı Bahçesine Akademik Destek
 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikdat Şimşek ile Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk, Yrd. Doç. Dr. Musa Büyük ve Öğr. Gör. İsa Aydın tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Harmanlı köyünün Ambarcık Mezrası'nda 770 dekar alanda tesis edilen ve Koluman Organik Antepfıstığı Bahçesi olarak adlandırılan bahçede yaşanan sorunlar hakkında hem bahçe sahibine ve hem de Tarım Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine arazi koşullarında eğitim verildi.

Bahçe sahipleri, 2010 yılı Ocak ayında tüplü antepfıstığı çöğürleri ile tesis edilmeye başlandığını ve halen aşılama çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

Organik Antepfıstığı bahçesinin geçiş 2 aşamasında olduğunu tespit eden öğretim yeleri, şimdiden bahçedeki fidanların mükemmel bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Başta şekil budaması olmak üzere diğer bakım ve kültürel işlemlerin sağlıklı bir biçimde yapılması gerektiğini belirten Şimşek ise, benzeri bahçelerin tesis edilmesi halinde bölge halkına ve ülkemize ekonomik bakımdan büyük yararlar sağlanacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER