Özgür Gazeteciler Cemiyeti: Cemaat Medyasına Operasyona 'Dur' Diyoruz

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), cemaat medyasına yönelik yapılacağı ileri sürülen operasyon ile ilgili, "Kendilerine operasyon yapılacak olmasını mazur görmüyor ve herkesten önce üye ve çalışanlarımızı mağdur etmiş bu kesime yönelik operasyon yapılacak olmasına, söz konusu kesimlerin bu olumsuz rollerine rağmen 'dur' diyoruz" dedi.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti: Cemaat Medyasına Operasyona 'Dur' Diyoruz
 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), cemaat medyasına yönelik yapılacağı ileri sürülen operasyon ile ilgili, "Kendilerine operasyon yapılacak olmasını mazur görmüyor ve herkesten önce üye ve çalışanlarımızı mağdur etmiş bu kesime yönelik operasyon yapılacak olmasına, söz konusu kesimlerin bu olumsuz rollerine rağmen 'dur' diyoruz" dedi.

Üyelerinin büyük çoğunluğu 20 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen KCK operasyonları sırasında tutuklanan Özgür Gazeteciler Cemiyeti, cemaat ve muhalif medyaya yönelik yapılacağı ileri sürülen operasyon ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'de iki gündür aralarında gazetecilerin de bulunduğu yeni ve geniş bir operasyon yapılacağı tartışılmalarıyla çalkalandığı belirtildi.

Operasyonun cemaat medyasına ve muhalif basına yönelik gerçekleştirileceği iddiasının yapılacak olan operasyonun hedeflerini ortaya koyarken, iktidarın kendisi dışındaki herkesi operasyonlarla, polis ve yargı marifetiyle bastırma gerçekliğini gösterdiği ifade edildi. Açıklamada operasyon hazırlıklarının yine bir Aralık ayına geldiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Operasyon hazırlıklarının yine bir Aralık ayında yapılıyor olması da son derece düşündürücü ve bir o kadar da anlamlıdır. Çünkü, bugün kendilerine operasyon çekileceği belirtilen cemaat medyasının bizzat yarattığı psikolojik algı ve hükümeti yönlendirmesiyle 20 Aralık 2011 tarihi Kürt medyasına yapılan operasyonda 46 özgür basın çalışanı gazeteci gözaltına alındı 35'i tutuklanarak yıllarca içeride tutuldu. İşler değişti ve şimdi KCK basın operasyonlarını alkışlayan ve hatta attıkları 'terör pres' manşetleriyle operasyonlarına zemin hazırlayan, yapılan operasyonun akıldaneliğini yapan isimlerin gözaltına alınacak olması hem geçmişte yapılan operasyonları hem de şimdi yapılmak istenen operasyon hazırlıklarının nasıl ve hangi algı üzerinden geliştiğinin somut göstergesidir. Cemaat medyasının Kürt basınına yönelik bu tahrik edici ve nefret içeren rolüne rağmen kendilerine operasyon yapılacak olmasını mazur görmüyor ve herkesten önce üye ve çalışanlarımızı mağdur etmiş bu kesime yönelik operasyon yapılacak olmasına, söz konusu kesimlerin bu olumsuz rollerine rağmen 'dur' diyoruz." - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER