ŞİFAYI GAZİ YAŞARGİL’DE BULDU

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yaptığı başarılı ameliyatlara bir yenisini daha ekledi

ŞİFAYI GAZİ YAŞARGİL’DE BULDU
 Yağmur son olarak  sleeve gastrektomi (tüp mide) operasyonunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un gerçekleştirdiği başaralı operasyonla ameliyat olan hasta sağlığına kavuştu.

Tedavi olmak için İstanbul’a kadar gittiğini belirten evli 5 çocuk annesi 145 kilogram ağırlığındaki Sultan Belek şifayı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde buldu. Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un yaptığı başarılı bir operasyon sonrası sağlığına kavuşan Sultan Belek sevincini şu sözlerle dile getirdi:

ALLAH RAZI OLSUN SAYIN YUSUF HOCAMIZDAN

145 kilogram idim yani aşırı kiloluydum  nefes almakta güçlük çekiyordum ayaklarım şişti yürüyemiyordum psikolojim bozulmuştu. Aşırı derecede kendimden nefret etmeye başladım insanların bakışları beni rahatsız ediyordu. Psikiyatri doktoruna gittim  merdivenlerden çıkamıyordum gece uykum yok huzurum kaçmıştı her günüm bir azaptı ,dışarıya çıkamaz olmuştum yaşamım yaşam değildi tansiyon bir yandan  en büyük destekçim eşim ve çocuklarımdı. Tedavi olmak için İstanbul’a gittim gün veriyorlardı ve para istiyorlardı. Hiç kimse yardımcı olmadı. Arayış içine girmiştim son olarak internette Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un başarılı obezite ameliyatlarının yer aldığı haberleri gördüm telefonla kendisini aradım gelin dediler geldim.

Beni muayene etti  ve kilo ve boyumu sordu  söyledim  ve tetkik tahlillerimi istedi  tahlil tetkik sonucu yatışımı yaptı  bana hastalığımı anlattı  bugüne kadar en iyi anlatan en iyi moral veren bir doktoru gördüm sordum para ne kadar gider ameliyatım için  dedi ne parası para vs alınmıyor  şaşırdım her kes para için ameliyat yapıyor  sayın Yusuf hoca  para istemedi çok  şaşırdım  anlatmakla bitiremem ne kadar iyi insan olduğun , ameliyatımı oldum çok başarılı geçti ne kadar dua etsem azdır. Allah binlerce defa Allah razı olsun Yusuf hocamızdan  1 hafta yattım hastanede hem de özel odalardı personeller çalışanlar çok ilgilendi  bizimle hiç paramda gitmedi  Allah hiç bir zaman devletin eksikliğini vermesin. Hiç bir zaman Yusuf hocayı unutmayacağım kıymetini bilmemiz gerekir. Türkiye’nin her tarafından gelip ameliyat oluyorlar burada  çok mutluyuz bu mübarek Ramazan ayında beni sevindirdi Allah’ta hocamızı sevindirsin çok teşekkür ediyorum sağolsun.

OBEZİTE AMELİYATI SEYİRİ

Obezite hastalığının son dönemlerde yaygın olduğu edinilen bilgiler arasında , “Midenin fundus adı verilen dış kısmından açlık hormonu salgılanır. Bu hormona ghrelin adı verilir. İştah hormonlarının büyük bir kısmı midede üretildiği için iştahta azalma ve öğün aralarında açlık hissinde gerileme görülür. Açlık hormonu olarak bilinen Ghrelin hormonunun salgılandığı midenin fundus bölümünün çıkartılmasıyla oluşan tokluk hissi de iştah azalmasına yol açarak kilo kaybına katkıda bulunur. Bu hormon obezitenin önemli nedenlerinden birisidir. Açlık hormonunun sleeve gastrektomi ile düzeyinin azalması kilo kaybının mide bandından daha güçlü ve kalıcı olmasına neden olmaktadır. Sleeve gastrektomi ameliyatı sırasında midenin büyük bir kısmı geriye dönüşü olmadan laparaskopik yöntemle midenin büyük kenarı dikey olarak kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150-200 ml civarındadır. Komplikasyon olarak tüm cerrahi girişimler için de geçerli olan kanama, organ yaralanması, emboli ve anesteziye bağlı komplikasyonlar ve midenin kesilen ve dikilen hattından olan kaçaklar görülebilir"  dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER