Sur Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı

Sur Belediyesi'nin çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Spor Okulları, 3branşta 9 antrenör ve 200 çocukla start aldı.

Sur Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı
 Diyarbakır Sur Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sur Spor Kulübünün ortak yürüttüğü çalışmada 8-14 yaş grubu çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Yaz Spor Okulları, 3 branşta 9 antrenör 200 çocukla başladı. Çalışmalar 9 antrenör gözetimin de olacak.

Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında hizmet verilen Yaz Spor Okulları'nda, eğitim hafta da 3 gün devam edecek. Çalışmalar Diyarbakır Gençlik ve Spor il müdürlüğüne aitMardin yolu üzerinde bulunan sentetik futbol sahasında ve Bağlar Belediyesi kapalı spor salonunda yapılacak.

Sur Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı ve Sur Belediyesi spor kulübü eşbaşkanı Hüseyin Kaya,"Amacımız özellikle sur içinde yaşayan çocuklarımızın bu sene yaşanan çatışmalı ortamda yaşadıkları olumsuz psikolojik travma etkisinden biraz da olsa uzaklaştırmak. Bu amaçla da yaz okullarımızı açtık. Bunun dışında kalan çocuklarımıza belediye olarak da çeşitli geziler düzenledik. Hazar kampına götürmek ve çeşitli sanatsal kurslara katılmalarını sağladık ." şeklinde konuştu.

Yeteneklerine Göre Yönlendirme

Yaz spor okuluna başvuran çocukların yeteneklerine göre ayırdıklarını söyleyen Kaya, 168futbol öğrencinin 8-14 yaş gurubunda, 46 basketbol kız öğrencinin olduğunu dile getirdi.

Yaz Spor Okulları'nda çocukların yoğun olarak futbol branşına başvurduğunu ifade eden Kaya, "Bizler futbol dışında çocukları yeteneklerine göre bütün branşlara yönlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER