Yabancı Öğrencilere Diyarbakır Turu

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından yabancı öğrencilere geleneksel kahvaltı ve Diyarbakır gezi turu düzenlendi.

Yabancı Öğrencilere Diyarbakır Turu
 Dicle Üniversitesinde öğrenim görmek üzere Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla İtalya, Endonezya, Romanya ve Litvanya'dan gelen 20 yabancı öğrenciyeDicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından geleneksel kahvaltı ve diyarbakır gezi turu düzenlendi.

Tur kapsamında yabancı öğrenciler ve onlara Türkiye'de bulundukları süreçte yardımcı olmaları beklenen Erasmus Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler, Dış İlişkiler Ofisinden Okutman Kadriye Dimici'nin de katılımıyla ilk olarak Dağkapı'da bulunan Sultanlar Konağında Diyarbakır'ın yöresel kahvaltısını tattılar.

Daha sonra ise sırasıyla şehrin önemli tarihi değerleri olan Ulu Cami, Mar Petyun Keldani Kilisesi, Surp Gragos Ermeni Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Cemil Paşa Konağı, Dengbej Evi ve Keçi burcu ziyaret edildi. Yabancı öğrenciler bu gezi sayesinde hem Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliğini keşfettiler hem de Dicle Üniversitesi öğrencileriyle kültürel kaynaşma imkânına sahip oldular.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER