Anadil İçin Yürüyecekler

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 30 Eylül’de anadilde eğitim için yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasını İl Başkanı Zübeyde...

Anadil İçin Yürüyecekler
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 30 Eylül’de anadilde eğitim için yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasını İl Başkanı Zübeyde Zümrüt okudu. Zümrüt, Kürt sorununda demokratik çözüm sürecinin, Abdullah Öcalan’ın barıştaki ısrarının sonucu olarak devam ettiğini öne sürdü.

Kürt sorununun çözümünün ve Türkiye’nin demokratikleşme sorununun paketlerle çözülebilecek sorunlar olmadığını söyleyen Zümrüt, “Sorunun çözümünde eğer ciddiyet var ise çözüm anahtarının demokratik bir anayasada geçtiğini AKP de bilmektedir biz de bilmekteyiz. Biz Kürt tarafı olarak taleplerimizi defalarca yazdık, meydanlarda haykırdık bu talepler için 30 Eylül’de yine alanlarda olacağız. Kürt halkı hakları ile birlikte anayasada yer almalıdır şiarı ile temek taleplerimiz Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü, anadilde eğitimdir. Biz taleplerle 30 Eylül’de BDP Diyarbakır İl Başkanlığı DTK'ya kadar tüm halkımızla birlikte yürüyeceğiz. Halkımızı 30 Eylül’de gerçekleştireceğimiz yürüyüşe davet ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER