Bağlar’da Kadınların İstihdamına Yönelik Kurslar Verilecek

Diyarbakır’da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Sosyal Destek Programı (SODES) desteği ile hazırlanan ‘Annemin Okulu’ projesi kabul edildi.Diyarbakır’da SODES projesi çerçevesinde Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...

Bağlar’da Kadınların İstihdamına Yönelik Kurslar Verilecek
Diyarbakır’da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Sosyal Destek Programı (SODES) desteği ile hazırlanan ‘Annemin Okulu’ projesi kabul edildi.

Diyarbakır’da SODES projesi çerçevesinde Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Annemim Projesi’ açılış ve tanıtımı için bir tören düzenlendi. Bağlar ilçesinde bulunan Atatürk Lisesi’nde düzenlenen törene, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Bağlar İlçe Müdürü ve aynı zamanda Proje Koordinatörü olan Şube Müdürü Abdurrahman Elaltuntaş, proje sorumluları Armağan Güneş ve Atilla İnan, okul yöneticileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, “Şuanda açılışını yaptığımız startını verdiğimiz bu projemiz merkez ilçeler içerisinde kabul gören tek proje, 5 farklı alanda kurslarımız olacak, çok amaçlı bir salonumuz olacak. SODES çerçevesinde gezilerimiz olacak ve bu kurslarımızın bitiminde istihdama dönük kursiyerlere sertifikaları verilecektir. Hepimizin arzusu ve amacı bu kursiyerimizin tamamının bir işe girmesidir” dedi

Proje sorumlularından Armağan Güneş ise , “Projemiz bu yıl bağlar ilçe milli eğitim müdürlüğümüz kabul edilen tek proje, annemin okulu projesini ismini verdik. 5 farklı kurslarımızın içerisinde çocuk elemanı şeklinde bir kursumuz var özellikle kreşlerde anaokullarında kendi evlerinde çocuk bakmak isteyen kişilerin sertifika almasına yardımcı olacağız. Hasta, yaşlı bakım kursumuzda da sosyal hizmetlerde ve huzur evlerinde çalışabilecek eleman yetiştirebilecek bir kursumuz var. Diğer kurslarımızda takı tasarımı kursu ile cam seramik kursumuzla ilgili olan iki kursumuz özellikle engelli bayanlarında içerisinde olduğu 15-65 yaş arası onlara yönelik olsun istedik. Sosyal hizmetler, Sakatlar Derneği ve farklı birimlerle iş birliği yaptık. Onların da yollayabileceği bayanlara yer verdik. Bunların sonunda farklı etkinliklerimizde olacaktır. Amacımız Diyarbakır’da kendi sorunlarını çözebilecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecek bayan yetiştirerek katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanların toplu fotoğraf çekmesi ile tanıtım sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2013, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER