Değirmenli İlköğretim Okulu'nda Yardım Kampanyası

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Değirmen Köyü İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan Al tarafından yürütülen çalışmalarla okulda eğitim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyecek yardımları toplanıyor.Dicle ilçesine bağlı...

Değirmenli İlköğretim Okulu'nda Yardım Kampanyası
Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Değirmen Köyü İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan Al tarafından yürütülen çalışmalarla okulda eğitim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyecek yardımları toplanıyor.

Dicle ilçesine bağlı ve 1992-1993 yıllarında çeşitli sebeplerden dolayı boşaltılan, 2000’li yıllarda geri dönüşlerin yapıldığı köyde bulunan Değirmenli İlköğretim Okulu'nda çevre köylerde dahil olmak üzere toplam 198 öğrenci eğitim görüyor. Kırsalda olmasından dolayı ulaşım ve teknolojik malzemelerden mahrum kalan okulda öğretmenlik yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan Al, iki yıl önce okuldaki öğrencilere yardım toplamak için yardım kampanyası başlattı. Öğretmen Canan Al tarafından başlatılan yardım kampanyası ile öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyecek malzemeleri toplandı. Türkiye’nin değişik illerindeki öğretmen ve vatandaşlara ulaşan Canan Al, topladığı yardım malzemelerini okuldaki öğrencilere ulaştırarak öğrencilerini sevindirdi. Toplanan yardımlarla okulda kütüphani oluşturulurken, öğrencilere de değişik kitaplar ulaştırıldı. Öğretmen Canan Al tarafından değişik zamanlarda toplanarak okula getirilen giyim malzemelerinin de öğrencilere dağıtıldığı belirtildi.

Öğretmenlerinin gayretleri ile kitap, kırtasiye ve giyecek malzemelerinin dağıtıldığı öğrenciler, bu yardımlardan dolayı eksikliklerini tamamladıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2013, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER