Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden 'dilencilere Para Vermeyin' Uyarısı

Diyarbakır’da son zamanlarda artan dilencilik olaylarının çözümünün Yabancılar Şubesi’nin mültecileri kamplara götürmesinden geçtiğini kaydeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Kaya, vatandaşları bilinçli...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden 'dilencilere Para Vermeyin' Uyarısı
Diyarbakır’da son zamanlarda artan dilencilik olaylarının çözümünün Yabancılar Şubesi’nin mültecileri kamplara götürmesinden geçtiğini kaydeden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Kaya, vatandaşları bilinçli ve duyarlı olmaya çağırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Kaya, son günlerde özellikle Suriye’den mültecilerin gelmesiyle birlikte artan dilencilik olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Zabıta Daire Başkanlığı olarak dilencilere yönelik yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Kaya, "Son üç aylık dilimde kavşaklarda 1500 dilenci topladık. Yasal olarak müdahale işlemimiz sınırlı olduğu için dilencilik olayı süreklilik arz etmektedir” dedi. Vatandaşların dilencilik olaylarıyla ilgili yoğun şikayet aldıklarını kaydeden Kaya, “Kabahatler Kanunu’nun 33’üncü maddesi çerçevesinde yetkilerimiz oldukça sınırlı olduğu için işlem yapıp serbest bırakıyoruz. Dilencilere yönelik çalışmanın etkin ve verimli olması için özellikle Suriyeli mültecilerin Yabancılar Şubesi tarafından ilgili kamplara götürülmesi gerekmektedir. Sorunun köklü çözümü ancak bu şekilde mümkün olabilir" dedi.

Dilencilik olaylarıyla birlikte dini duyguların istismar edildiğine dikkat çeken Kaya, ileriki süreçlerde hem çocuk istismarının hem de kadın istismarının yaşanabileceğine işaret etti. Kaya, dilencilere para verilmemesi için vatandaşlara çağrıda bulunarak, bu konuda bilinçli davranması halinde sorunun çözümünün daha kolay olacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER