Diyarbakır İngiltere World Travel Market Fuarı’na Katılacak

Diyarbakır, 6-10 Mart 2013 tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Dünyanın en önemli Turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar’ından sonra, 4-7 Kasım 2013 tarihlerinde de İngiltere’nin Başkenti...

Diyarbakır İngiltere World Travel Market Fuarı’na Katılacak
Diyarbakır, 6-10 Mart 2013 tarihlerinde Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Dünyanın en önemli Turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar’ından sonra, 4-7 Kasım 2013 tarihlerinde de İngiltere’nin Başkenti Londra’da gerçekleştirilecek olan ve aynı zamanda dünyanın 2. büyük turizm fuarı olarak kabul edilen İngiltere World Travel Market Fuarı’na katılacak.

4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında Londra-Excel Fuar alanında gerçekleşecek olan World Travel Market Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına Avrupa-Akdeniz bölümünde kurulacak olan Türkiye standında, Diyarbakır, Türkiye Londra Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce kiralanmış olan 965,25 metrekarelik alanında kendisine ayrılan kısmında tanıtım yapacak. Diyarbakır’ın sahip olduğu turizm potansiyelini ön plana çıkararak uluslararası platformlarda tanıtımının sağlanması için son dönemde Diyarbakır Valiliği önemli proje çalışmaları yürütüyor. Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, son yıllarda yapılan turizm ve tanıtım yatırımlarıyla Diyarbakır’ın turizm potansiyelinde önemli başarılar kaydedildiğini ifade etti. Vali Kıraç, “Bugün Diyarbakır, surlarıyla, Türkiye’nin en büyük alana sahip arkeolojik müzesinin yer alacağı İçkalesiyle, 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi'yle, Nebi ve Sahabe Türbeleriyle büyük restorasyon çalışmalarıyla yeniden özüne uygun olarak onarılmaktadır. Diyarbakır’da önemli birçok yapıda önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalarla Diyarbakır, kültürel mirasın korunması ve turizm altyapısının geliştirilmesinde önemli yol kat etmektedir. Turizm altyapısının geliştirilmesine paralel olarak Diyarbakır’ın tüm potansiyelleriyle tanıtımı büyük önem arz etmektedir” dedi.

Diyarbakır’ın en iyi şekilde tanıtımı adına valilikçe oluşturulan yol haritasıyla yurtiçinde ve yurtdışında önemli turizm fuar ve organizasyonlarına katılım planlandığını anlatan Vali Kıraç, "Bu çalışmalardan biri de Dünya’nın 2. büyük turizm fuarı olarak kabul edilen İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan İngiltere World Travel Market Fuarı’dır. Diyarbakır gibi turizmde çok önemli potansiyeli olan bir kentin bu fuarda yer alması bizim için bir görevden öte büyük bir sorumluluktur. Son yıllarda yabancı turistlerin de Kültür Turizmi turlarına büyük önem verdikleri gözlenmektedir. Biz de kültür ve inanç turizminde büyük potansiyeli olan Diyarbakır’ı İngiltere başta olmak üzere dünya turizm piyasasına en iyi şekilde sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER