Diyarbakır Kadınlarına Yönelik Sertifikalı Bilgisayar Kursu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı bünyesindeki Kardelen Kadın Evi sadece kadınlara yönelik sertifikalı bilgisayar kursu başlattı.Her yıl farklı alanlarda mesleki kurslar veren Kardelen Kadın Evi, geçen sezon 250 kişiye sertifika...

Diyarbakır Kadınlarına Yönelik Sertifikalı Bilgisayar Kursu
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı bünyesindeki Kardelen Kadın Evi sadece kadınlara yönelik sertifikalı bilgisayar kursu başlattı.

Her yıl farklı alanlarda mesleki kurslar veren Kardelen Kadın Evi, geçen sezon 250 kişiye sertifika verdi. Arkadaşlarının önerisiyle bilgisayar kursuna geldiğini dile getiren Havva Adıyaman, Kardelen Kadın Evi’nin çalışmalarından memnun olduğunu belirterek, “Burada zamanımız çok eğlenceli geçiyor. Aynı şey dersler için de geçerli. Bilgili ve öğretici bir yer. Kendimizi geliştirmemiz açısından çok önem arz eden bir yer. Bu söylediklerim sadece bilgisayar kursu için değil, insanların benimsedikleri kimi alanlarda kurslar gören arkadaşlarımız içinde geçerli” dedi.

Bilgisayar kursu ile ilgili bilgi veren kurs hocası Emine Dizgin ise, “Öğrencilerimizin algısı çok açık. Orta öğretimden tutalım lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerine kadar birçok kursiyerimiz var. Bütün öğrencilerimiz çok meraklı, bu benim ilgimi çekiyor. Kursiyerlerimize bilgisayar programları ve paket programları öğretiyoruz” diye konuştu.

Çalışmalarının gün geçtikçe büyüdüğünü ve yeni dönemde farklı alanlarda çeşitli kursları vereceklerini söyleyen Kardelen Kadın Evi sorumluları “Geçen yıl yaklaşık 220 kadınımıza; biçki dikiş, bilgisayar işletmeciliği, ön muhasebe, kuaförlük ve müzik atölyeleri alanlarında sertifika verdik. Ses eğitimiyle birlikte bağlama ve piyano kurslarımız da yeni başlayacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER