Diyarbakır’da 500 Öğrenci İlk Kez Sinemayla Tanıştı

Diyarbakır Sur Kaymakamlığı, Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında ‘Eğitimle hedefime ulaşıyorum’ projesinde yer alan 500 öğrenci bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ninova Park’ta sinemayla tanıştı.Sur Kaymakamlığı'nca...

Diyarbakır’da 500 Öğrenci İlk Kez Sinemayla Tanıştı
Diyarbakır Sur Kaymakamlığı, Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında ‘Eğitimle hedefime ulaşıyorum’ projesinde yer alan 500 öğrenci bölgenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ninova Park’ta sinemayla tanıştı.

Sur Kaymakamlığı'nca SODES kapsamında yürütülen ‘Eğitimle hedefime ulaşıyorum’ projesine eğitim gören 500 öğrenci bugün düzenlenen etkinlikle ilk kez sinemaya gitme imkanı buldu. Ninova Park’ta düzenlenen etkinlikte öğrenciler sinema keyfinin ardından kaymakamlık tarafından düzenlenen yemek etkinliğine katıldı. Sinemayla ilk kez tanıştıklarından dolayı mutlu olduklarını anlatan öğrenciler böylesi etkinliklerin eğitimlerine önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Sur Kaymakamı Aydın Ergün, projede yer alanların maddi imkansızlıklardan ötürü dershaneye gidemeyen öğrencileri kapsadığını ifade ederek, öğrenciler için çeşitli sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Ergün, “Sur ilçemizde ekonomik nedenlerden dolayı dershane ve ek çalışma imkanları bulmayan 500 öğrencimizi biz bu projeyle etüt merkezlerimizde lise ve üniversitelere hazırlık kurslarımızı öğretmenlerimizle birlikte yürütüyoruz. Bu proje kapsamında Suriçi’nde bulunan Gençlik Merkezi binamız ve Sur Aile Destek Merkezi’nde bulunan dershaneleri kullanıyoruz. Projede öğrencilerimizin bütün materyal ihtiyacını karşılıyoruz. Bugün de burada öğrencilerimizin yarı yıl tatile girerkenki motivasyonu artırmak ve kaynaştırmak amacıyla Ninova Park’ta sinema etkinliği düzenledik” dedi.

Etkinliğin düzenlendiği Ninovo Park Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Şirin Akşar ise, Ninova Park olarak, sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olduklarını dile getirerek, ilk kez sinema ile buluşan 500 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER