Diyarbakır’da Ak Parti’ye Aday Adaylık Başvuruları Devam Ediyor

Önümüzdeki yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimler için Diyarbakır’da AK Parti’ye yoğun bir başvurunun olduğunu bildiren İl Başkanı Aydın Altaç, aday adayı olmak isteyenlerin başvurularının devam ettiğini ve bu başvurulardan...

Diyarbakır’da Ak Parti’ye Aday Adaylık Başvuruları Devam Ediyor
Önümüzdeki yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimler için Diyarbakır’da AK Parti’ye yoğun bir başvurunun olduğunu bildiren İl Başkanı Aydın Altaç, aday adayı olmak isteyenlerin başvurularının devam ettiğini ve bu başvurulardan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Yerel seçimler için aday adaylık başvurusu 1 Kasım’da sona erecek olan AK Parti’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 17 ilçede belediye başkanlığı için çok sayıda başvurunun yapıldığını dile getiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, başvuruların kendilerini memnun ettiğini belirtti. Altaç, "AK Parti’ye başvuruları sadece teşkilat mensupları içinmiş gibi bir algılama çok yanlış olur aynı zamanda bürokrasiden aday olmak isteyen memurlar için, hem de dışarıdan sivil vatandaşlarımızdan aday adayı olmak isteyenler için geçerli bir süreçtir. 1 Ekim 1 Kasım arası yaşanacak bu süreç. Hem teşkilatlarımızdan aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız için, hem bürokrasiden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız için, hem de dışarıdan sivil vatandaşlarımızdan aday adayı olmaları için müracaat etmeleri gereken bir süreç" dedi.

Adaylık konusunda Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği tarihi partilerin daha öteye erteleme şansının olmadığını hatırlatan Altaç, "Gerek partilerin il ve ilçe yöneticileri, gerek bürokrasiden istifade edecekler için bu 1 Aralık’tı. Partilerin bu tarihi daha öteye erteleme şansı yok. Ama ondan daha önceye çekebilmeleri mümkün ve nitekim çekilmiştir. 1 Kasım itibariyle müracaat etmeyen hiçbir kimse asla aday yapılamaz. Çünkü bu durum Partinin kendi içinde aldığı bir prensip kararıdır. Eğer şartlar bir ilçede herhangi bir yerde, seçim kurulunun tarihini aşmamak şartıyla müracaat etmeyen bir başka arkadaşımız genel merkezimizle istişareli bir şekilde sürecin içine Dahil olması mümkün" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER