Kulp’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Kulp ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Kulp Kaymakamı...

Kulp’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kulp ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Dengiz, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Çağdaş Erol, İlçe Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Aydın Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yener, İlçe Milli Eğim Müdür Yardımcısı Şemsettin Pehlivanoğulları, Halk Eğitim Müdürü Hamsusena Tel ile çok sayıda davetli katıldı.

Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle devam etti. Kaymakam Maraşlı, "Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetin 90. yılını kutlamaktayız. Bu büyük günde, cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl hep birlikte kurulmuş ise yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir. Güçlenen, büyüyen Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü idrak etmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyor, nice 90 yılları çok daha mutlu, çok daha coşkulu kutlayabilmeyi diliyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum" dedi.

Törenler, resmi geçitlerin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER