Diyarbakır’da ‘bisiklet Öğrenmeyen Kalmasın Etkinliği’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığ’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü’nün ‘Bisiklet Öğrenmeyen Kalmasın’ etkinliği devam ediyor.Newroz Parkı’nda devam eden etkinlik Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi...

Diyarbakır’da ‘bisiklet Öğrenmeyen Kalmasın Etkinliği’
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığ’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü’nün ‘Bisiklet Öğrenmeyen Kalmasın’ etkinliği devam ediyor.

Newroz Parkı’nda devam eden etkinlik Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bisiklet eğitimi ile yurttaşlar da bisiklet kullanma bilincini artırmayı eko sisteme ve insan sağlığına da zarar vermeyen, ekolojik hayatı destekleyen yakıtsız araç olan bisiklet kültürünü yaygınlaştırmayı ve bu konuda bilinç oluşturmayı hedefliyor. Ekim ayının başında başlayan ve Cumartesi günleri verilen eğitime 40'ı kadın olmak üzere toplam 60 kişi faydalanıyor. Eğitimler 12 eğitmen tarafından yürütülüyor. İki gruptan oluşan kursiyerler birebir eğitmenler tarafından eğitiliyor. Bisiklet ile kask ve dizlikten oluşan bisiklet malzemeleri Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından karşılanırken, eğitimler de ücretsiz veriliyor.

Newroz Parkı'ndaki “Bisiklet Öğrenmeyen Kalmasın” etkinliği 7 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER