Diyarbakır'da Yeni Öğretim Yılı 'Boykot' Gölgesinde Başladı

Diyarbakır'da yeni eğitim öğretim yılı BDP ve DTK'nın anadilde eğitim yapılmamasını protesto için okulları bir hafta boykot kararı alması ardından sakin başladı.

Diyarbakır'da Yeni Öğretim Yılı 'Boykot' Gölgesinde Başladı
Diyarbakır'da yeni eğitim öğretim yılı BDP ve DTK'nın anadilde eğitim yapılmamasını protesto için okulları bir hafta boykot kararı alması ardından sakin başladı. Merkezdeki bazı ilçelerdeki okullarda neredeyse öğrencilerin yarısı bugün okula gelmezken, bazı ilçelerdeki okullarda boykot etkili olmadı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde okullarda boykot çağrısına uyanlar olurken, merkez Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki okullarda fazla etkili olmadı. Bağlar ve Sur ilçelerinde öğrenci sayısı 500'ü bulan bazı okullarda bugün okula gelen öğrenci sayısı 100- 150 dolayında kaldı.

VALİ: EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDİYOR, SORUN YOK

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, merkez Yenişehir İlçesi Yenişehir İlkokulu'nda yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Vali Kıraç, davul- zurnalı yapılan açılış ardından, sınıfları gezerek, öğrencilere başarı diledi.

Gazetecilerin BDP ve DTK'nın okulları boykot etme kararıyla ilgili sorusu üzerine Vali Kıraç, sınıf mevcutlarının normal eğitim yılında olduğu gibi devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Eğitim- öğretim yılımız başladı. Sınıf mevcutlarımız normal eğitim ve öğretim yılında olduğu gibi devam ediyor. Öğrencilerimiz, anne ve babaları ile öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın bir tek sevgi, şefkat ve ilgiye ihtiyaçları var. Diyarbakır'da yaklaşık 450 bin öğrenci eğitim, öğretime başladı. 10 bin üzerinde dersliğimiz var. Halen 188 yeni okul yapımıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Bunları da bitirdiğimizde 2 bin 300 derslik Diyarbakır'daki eğitim ihtiyacı için kullanılmaya başlanacak. Bizim üzerinde durmamız gereken nokta, eğitimi daha başarılı kılabilmek için bir eksiğimizin olmaması. Eğitim, öğretim devam ediyor. Sorun yok."

Vali Kıraç, "Bugün okulla gitmeyen öğrenci var mı? sorusuna ise, "Hayır. Herkesle irtibatımız var. Sorun yok" karşılığını verdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER