Dü Öğrencileri Oturma Eylemi Düzenledi

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri Tıp Fakültesi Dekanlığı binasında polisler için oluşturulan odanın boşaltması için oturma eylemi düzenledi.DÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, dekanlık binası içerisinde güvenlik amaçlı kurulan polis...

Dü Öğrencileri Oturma Eylemi Düzenledi
Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri Tıp Fakültesi Dekanlığı binasında polisler için oluşturulan odanın boşaltması için oturma eylemi düzenledi.

DÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, dekanlık binası içerisinde güvenlik amaçlı kurulan polis odası ve girişte bulunan turnikelerin kaldırılmasını için oturma eylemi düzenlendi. Tıp Fakültesi önünde dekanlık binasına yürüyen öğrenciler dekanlık binası içerisinde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında oturma eylemi yapan öğrenciler bina içerisinde kurulan polis odası ve turnikelerin kaldırılmasını talep etti. Polis öğrencilerle yaptığı görüşmede oturma eylemlerini sonlandırmasını isterken, öğrenciler ise Tıp Fakültesi Dekanı gelmeden eylemlerini bitirmeyeceklerini dile getirdi. Yaklaşık yarım saat oturma eyleminden DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Fuat Gürkan, öğrencilerle görüşerek, eylemlerini sonlandırmaları istedi. Öğrencilerle dekan arasında yapılan görüşmelerin ardında öğrenciler olaysız bir şekilde eylemlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER