Dü’yü Tercih Eden Öğrenci Sayısında Artış

Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, çözüm süreci ile birlikte oluşan huzur ortamı Dicle Üniversitesi’nin tercih edilmesinde olumlu katkıda bulunduğunu söyledi.Eyigün, son dönemde DÜ’ye olan talebi değerlendirdi....

Dü’yü Tercih Eden Öğrenci Sayısında Artış
Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, çözüm süreci ile birlikte oluşan huzur ortamı Dicle Üniversitesi’nin tercih edilmesinde olumlu katkıda bulunduğunu söyledi.

Eyigün, son dönemde DÜ’ye olan talebi değerlendirdi. Dicle Üniversitesi’nin bölgenin ve ülkenin 50 yıllık geçmişi ile en köklü üniversitesi olduğunu belirten Eyigün, geçmiş senelerde medyada yansıyan bazı olumsuzluklardan dolayı Diyarbakır dışındaki öğrencilerin Dicle Üniversitesi'ni pek tercih etmediğini, çözüm süreci ile gelinen son nokta ile artık sadece Diyarbakır’dan değil birçok şehirden Dicle Üniversitesi'ne talep olduğunu ifade etti. Eyigün, "Dicle Üniversitesi olarak birçok ulusal kanalda üniversitemizi tanıttık. Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik ve faaliyetlerimizi aktardık. Kaymakamlıklarla ve valiliklerle işbirliği içinde o bölgelerde okuyan öğrencilere üniversitemizi tanıttık. Eğitim ve öğretimden, yurt imkanına, öğretim elemanı kadromuzdan, Diyarbakır halkının öğrenciye bakış açısına kadar her şeyi tek tek öğrencilerimize anlattık. Baktığımız zaman batı illerinden ve bir çok ülkeden geçen yıla oranla çok daha fazla öğrencinin Dicle Üniversitesi’ni tercih ettiğini görüyoruz” dedi. Huzurun hakim olduğu bölgede, artık gençler tarafından da daha çok tercih edildiğini kaydeden Eyigün, “4 yıl önce 13 bin olan öğrenci sayımız şu an itibariyle 30 bini aşmış durumda. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda çözüm sürecindeki bu huzur atmosferi pekiştikçe öğrenci sayımız artacaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER