Kulp İçme Suyu Projesi'nde Sona Yaklaşıldı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, 4 yıldır yapımına başlanamayan ve ihaleyle giremeyen Kulp İçme Suyu Projesi’nin hayata geçmesi için çalışmalarda sonuna gelindiğini söyledi.Kulp Belediye Başkanı Mehmet...

Kulp İçme Suyu Projesi'nde Sona Yaklaşıldı
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, 4 yıldır yapımına başlanamayan ve ihaleyle giremeyen Kulp İçme Suyu Projesi’nin hayata geçmesi için çalışmalarda sonuna gelindiğini söyledi.

Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, vatandaşların su sorununun çok ciddi olduğunu ifade ederek, ekibi ile birlikte su projesi hazırladıklarını söyledi. Projeye belediyenin bütçesinin yetmediğini kaydeden Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile DSİ Bölge Müdürlüğü'ne projelerini sunduklarını ifade etti. Projenin bir türlü hayata geçmediğini aktaran Şimşek, Ankara'da bulunduğu temasların ardından projenin hayata geçmesi için sona yaklaştıkları müjdesini verdi. Göreve geldiklerinde 54 ana sorun tespit ettiklerini dile getiren Şimşek, "Göreve geldiğimiz günden beri hiç hız kesmeden ilçe halkına hizmetler doğrultusunda görevimizi en iyi bir şekilde yapmaya gayret ettik. Özellikle su sorunu konusunda belediyeyi devraldığımız günden sonra Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü'ne 15 Haziran 2009 tarihinde yazılı dilekçe ile projemizi sunduk. Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü projemizi değerlendirmeye aldı ve Kulp içme suyunun gelecekteki nüfus projeksiyonlarına göre ilçenin içme suyu ihtiyacı 55,30 L/s olarak hesaplandı. 2012 yılında kulp ilçe merkezinde yapılacak olan yeni depoya suyun aktarılması ve çelik boruların döşenmesi için ihalesi yapılacak ve 2013 yılında Kulp ilçe vatandaşlarımızın evlerindeki musluklardan temiz suyun akması sağlanacaktır. Ancak gecikmeler olup sürekli engellemeler oluyordu farklı yönlere çekilerek projenin bir türlü hayata geçirmesini istemeyen bir kısım vardı ve onların engellerine takılıyordu. Su projemizin hayata geçirmesi için çok büyük zorlular çektik ve çok büyük sıkıntılar çektik. Ben hiçbir zaman pes etmedim ve doğru bildiğim yolda giderek halkımın ihtiyacına cevap vermeye çalıştım, çünkü ben halkımın huzuru ve mutluluğunu kendim için en büyük hedeflerimin arasına almıştım" dedi.

Kulp Belediye Başkanı olduğundan bugüne kadar halka verdikleri sözlerin her zaman arkasında olduklarını belirten Şimşek, "Kulp halkına söz vermiştik. İçme suyu, kanalizasyon sorunu, yollar, imar ve alt yapılarla ilgili beş temel başlık altında yapılması gereken hizmetleri kendi belediye başkanlığı döneminde bitirileceği ve özelikle ilçenin içme suyu problemi adeta yılan hikayesine dönmüştü. Bu konuda gece gündüzümüzü katarak hiç durumdan çalışmalarımızı başlattık ve nihayet halkıma vermiş olduğum sözümüz yerine geldi. Bu saatten sonra hiç kimse suyumuzla oynayamaz ve suyun ilçeye gelmesini engelleyemez. Yürüttüğümüz bu çalışmalarla inşallah Kulp halkı bu yılın sonunda ya da 2014 yılının başında tertemiz sularına kavuşacak. Öte yandan hedeflerimiz arasında bulunan alt yapı, yollar, kanalizasyon sorunları ve imar sorunlarımız ise bir kısımları bitti, geri kalan kısımlar ise yüzde 60’ın üzerinde bitmiştir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER