Fedakâr Anne 4 Çocuğunu Yangından Kurtardı

Prizdeki ışıldak kontak yaptı evi alevler sardı. Genç kadın canı pahasına 4 çocuğunu alevler içerisinde kurtarırken, ev kül oldu. Kiracı aile uzanacak yardım elini bekliyor.

Fedakâr Anne 4 Çocuğunu Yangından Kurtardı

 Diyarbakır’ın merkez ilçesi Bağlar’da prizdeki ışıldakın alev alması sonucu çıkan yangınde ev kül oldu. Anne Remziye Uygur büyük bir fedakarlığa imza atarak 4 çocuğunu yangından kurtardı. Küle dönen evin içindeki çocuklarını kurtararak büyük bir faciayı önleyen anne Remziye Uygur, yaşadıklarını anlatırken "çocuklarımın canına geleceğine mala gelsin" dedi.
YANGIN KISA SÜREDE BÜYÜDÜ
Olay, merkez Bağlar ilçesi’ndeki Kaynartepe Mahallesi’nde meydana geldi. Prizdeki ışıldakın alev alması sonucu çıkan yangın kısa sürede evi sardı. Alevlerin yükselmesiyle, evde bulunan anne Remzi Uygur ve 4 çocuğu, ölümle yüz yüze geldi. Anne Remzi Uygur, kendi canını hiçe sayarak ilk önce, ayrı odalarda bulunan çocuklarını yangından kurtarmaya çalıştı.

ANNENİN FEDAKARLIĞI

İtfaiyenin sokağın dar olması nedeniyle müdahalede geçiktiği yangında Anne Uygur, alevlere rağmen çocuklarını dışarı çıkarmayı başardı. Mahalle sakinlerinin desteği ve olay yerine gelen itfaiye eiplerinin müdahalesiyle yangın ancak söndürebilindi.

‘KENDİMİ RİSKE ATTIM’

Yangında geriye küle dönen ev kalırken, alevlere aldırış etmeden çocuklarını yangından kurtaran Anne Uygur yaşadıklarını şöyle anlattı: "İçerde küçük çocuğumu uyutuyordum. Elektrikler sürekli gidip geldiğinden ışıldak arka odada prizde takılıydı. Duman oluşunca yangını fark ettim. Biraz daha geç fark etseydim hepimiz ölebilirdik. Dumanlar içinde çocuklarımı arıyordum. Bir an için şoka girdim. Bağırdım, feryat ettim, komşular yardıma geldi. Çocukları dumanlar arasından çıkarmayı başardık. İtfaiye de geldi ama sokaklar dar olduğu için geç ulaştı. Tabi ki can kaybımız olmadığı için şükrediyoruz. Onları kendi canımdan önce düşündüm. Hangi anne bunu yapmaz ki? Çok zor durumdayız. Eşim işsiz. Ben tek başıma bu çocuklara bakmaya çalışıyorum. Kışı bu evde nasıl geçireceğiz? Evi onaracak maddi gücümüz yok. Yetkililerin yardımlarını bekliyoruz"

’AİLE PERİŞAN HALDEDİR’

Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altun ise 1 yıl önce mahalleye taşınan ve kirada kalan Uygur ailesinin yangından sonra çok daha mağdur duruma geldiğine dikkat çekerek yardım talep etti. Altun,”4 çocukları var . Kiracıdırlar, perişan haldeler. Yangından sonra daha da kötü oldu. Komşular yardım ediyor ama yetmez. Yetkililerden isteğimiz bir an evvel bu aileye destek verilsin, sahip çıkılsın. Bu mesajım valilik, kaymakamlık ve belediyeleredir. Baba işsiz durumda. Onun için de ailenin yardıma ihtiyacı var.” diye konuştu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER