Gece yarısı baskını!

Bağlar ilçesinde 2 işporta tezgahının gece yarısı zabıta ekiplerince kullanılamaz hale getirildiği iddia edildi. Sebze ve meyvelerin döküldükten sonra tezgahların tahrip edilmesine pazarcılar ve mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Gece yarısı baskını!

 Diyarbakır'da sebze ve meyve bulunan 2 işporta tezgahının gece yarısı zabıta ekiplerince kullanılamaz hale getirildiği iddia edildi.

Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde yer alan 2 işporta tezgahı, iddiaya göre gece saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince iş makinesi kullanılarak devrildi, ardından iş makinesi yardımıyla parçalandı. Pazarcılar ile mahalle sakinleri tezgahlardaki sebze ve meyvelerin yere dökülerek, zarar verilmesine tepki gösterdi.

Gece yarısı baskın düzenlendi

İşportacı Mehmet Emin Yılmaz, yıllardır aynı yerde tezgah açtığını ancak bugüne kadar kendisine hiçbir kurumdan uyarı yapılmadığını söyledi.

Tezgahını bu hale getirenlere tepkisini dile getiren Yılmaz şunları kaydetti:

Yoksullara dağıtsalardı üzülmezdim

"Gece saat 11.30'da tezgahımı kapatıp evime gittim. Sabah ağabeyim telefonla aradı, tezgahımın zarar gördüğünü söyledi. Önce tezgahıma araba çarpmış olabileceğini düşündüm. Ama geldiğimde durum farklıydı. Bana uyarı gelseydi, tezgahımı kaldırırdım. Bunu yapmaya hakları yok. Görenler polis eşliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince yapıldığını söyledi. Tezgahtaki sebze ve meyveleri yoksullara dağıtsalardı üzülmezdim. Ama yere atılıp, ezilmesine çok üzüldüm. Diğer arkadaşın tezgahında daha fazla ürün vardı. 2 tezgahta en az 30 bin liralık ürün vardı."

Belediye açıklama yapacak?

Konuyla ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığından bir açıklama yapılmazken, yarın basın toplantısı düzenleneceği öğrenildi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER