Dedaş Personelinden, Kızılay’a Kan Bağışı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.Sabah saatlerinde DEDAŞ Bölge Müdürlüğü’ne gelen Türk Kızılay’ı ekipleri, çalışanları...

Dedaş Personelinden, Kızılay’a Kan Bağışı
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

Sabah saatlerinde DEDAŞ Bölge Müdürlüğü’ne gelen Türk Kızılay’ı ekipleri, çalışanları bir dizi tetkikten geçirdi. Sağlık sorunu bulunmayan DEDAŞ çalışanları, sıraya girerek kan bağışında bulundu. DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, kanın herkesin ihtiyacı olduğunu söyledi. Karagüzel, “Sürekli bu ihtiyacı karşılamak için kan verelim ki, ihtiyacımız olduğunda kan alabilelim. Bu yüzden kan vermeye geldik. Kurum olarak bütün arkadaşların tetkikleri yapılıyor. Tetkiklerin ardından kan alma işlemi başlıyor. Kızılay’ın bu çalışmasından dolayı kendilerini tebrik ederiz. Bizde kan vererek, insani görevimizi yapıyoruz” dedi.

Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Sorumlusu Dr. Zülfü Akşit ise, “Bugün DEDAŞ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde kan organizasyonumuz var. Biz Kızılay olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 7 ilde faaliyet gösteriyoruz. Bu 7 ilde 526 hastaneye kanı biz veriyoruz, bağışçılardan aldığımız kanlar sayesinde. Bu bölgede kan almada biraz sıkıntımız var. Vatandaşları biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Verdiğimiz kanlarla hayat kurtardığımızı unutmayalım” diye konuştu.

Kan verme işlemini tamamlayan bağışçılara, Kızılay’ın kendi ürettiği meyveli soda ile kek ikram edildi.

İşlemin 2 gün boyunca devam edeceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER