Karayolları Bölge Müdüründen Dtb’ye Ziyaret

Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal’ı makamında ziyaret etti. Gülen ziyaretinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin...

Karayolları Bölge Müdüründen Dtb’ye Ziyaret
Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal’ı makamında ziyaret etti. Gülen ziyaretinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güvenli ve konforlu yollara kavuşması için yoğun çalışma yürüttüğünü belirtti.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Başkan Vekili Şehmus Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç’ı ziyaret eden Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen Borsa Başkanı Bal’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. DTB Başkanı Bal’ın TOBB Yönetim Kurulu'nda bulunmasını da değerlendiren Gülen, bölge için önemli bir görev olduğunu ve bu göreve gelmekte göstermiş oldukları başarıyı da tebrik ettiğini söyledi. Diyarbakır’da yapmış oldukları çalışmalara da değinen Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, Diyarbakır şehir içerisindeki karayollarına ait yollarda sürdürülen köprülü kavşak çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu da söyledi. Seyrantepe başlangıç noktasından Siverek karayolu üzerindeki Gömmetaş mevkiine kadar 7 kavşağın yer alacağını bildiren Gülen, 14 kilometre uzunluğundaki bu yolda 6 kavşağın yapıldığını, yapımı süren Kantar Kavşağı'nın da Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Köprülü kavşak çalışmaları için 140 milyon lira harcandığını vurgulayan Gülen, "Bunun yanı sıra Diyarbakır'da 4 etap halinde 85 kilometre uzunluğuna sahip çevre yolu yapıyoruz. Birinci etabını sayın Başbakanımızın katılımıyla hizmete açmıştık. İkinci etabın yapımı sürüyor. Diğer etapları da 2016 yılına kadar tamamlayacağız. Bu sayede araçlar şehir içerisine girmeden seyahat edecek. 2016'da, Ankara'daki gibi 85 kilometre uzunluğunda bir çevre yolu olacak. Türkiye'de sadece Ankara'da çember çevreyolu var. İkincisi Diyarbakır'da olacak. Bu yolların tamamı bitümlü sıcak karışımla kaplanacak. 2015 sonuna bakıldığında Ankara ve İstanbul'dan farkımız kalmayacak. Tamamlandığında Diyarbakır batı illerinden daha iyi yollara sahip olacak" dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal’ı ise Gülen’e yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER