İntern Doktorlara Eğitim

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından İntern doktorlara bir günlük eğitim verildi.Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından altıncı sınıfta olan İntern doktorlara yönelik olarak verilen eğitimden...

İntern Doktorlara Eğitim
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından İntern doktorlara bir günlük eğitim verildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından altıncı sınıfta olan İntern doktorlara yönelik olarak verilen eğitimden teorik ve pratik bilgilerin hatırlanmasının amaçlandığı belirtildi. Çocuk Kardiyolog Doç. Dr. Meki Bilici, dekanlık tarafından İntern doktorlar için uygulanan bir günlük eğitimle ilgili bilgi verdi. Bilici, “Kalp hastalığı olan çocuklara yaklaşım, kalbi duran hastaların tedavisi, ritim problemlerinin yönetimi, akciğer grafisinin değerlendirilmesi ve travmalı hastaya yaklaşım gibi acil durumlara yönelik başarılı bir eğitim düzenledi. Eğitimde genç hekimlerle acil durumlar ile ilgili en güncel bilgiler paylaşıldı” dedi.

Eğitim toplantısının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan ve öğretim üyeleri, genç doktorlar ile birlikte çiğ köfte partisinde bir araya geldi. Öğrenciler eğitimi yararlı bulduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER