Küçük Ramazan Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Diyarbakır'da akrabaları tarafından araçta unutulduktan sonra solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve bir süre önce Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen 4 yaşındaki Ramazan Korkmaz, yaşamını yitirdi

Küçük Ramazan Yaşam Mücadelesini Kaybetti
Diyarbakır'da akrabaları tarafından araçta unutulduktan sonra solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve bir süre önce Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen 4 yaşındaki Ramazan Korkmaz, yaşam mücadelesini kaybetti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Korkmaz'ın solunumundaki kısmi iyileşmeye rağmen çekilen beyin emarında sıcakta ve havasız kalmaya bağlı olarak beyin solunum merkezinde yaygın etkilenmenin görüldüğünü söyledi.

Havasızlık ve sıcağın etkisiyle çocuğun karaciğeri, böbrekleri ve kaslarının zarar gördüğünü belirten Yakıncı, "Çocuğu bu sabah erken saatlerde kaybettik. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Ramazan kurtarılamadı" dedi.

İstanbul'dan annesiyle memleketleri Diyarbakır'a Bayram tatili için gelen ve bazı yakınlarıyla Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesine bayram ziyaretine giden Ramazan Korkmaz'ın, akrabaları tarafından aracın arka koltuğunda unutulduğu belirtilmişti. Araçta havasız kalmaya bağlı olarak solunum yetmezliği şikayetiyle Bismil'de hastaneye kaldırılan Korkmaz, Diyarbakır'daki tedavisinin ardından 13 Ağustos'ta İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilmişt
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER