BDP Genel Başkanı Demirtaş'tan Açıklama

(Aileler arasındaki silahlı kavgalar) "Birbirine karşı husumet besleyen, sorun sıkıntı yaşayan hiçbir aile çözüm yöntemi olarak şiddeti, silahı asla düşünmemelidir"

BDP Genel Başkanı Demirtaş'tan Açıklama
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Birbirine karşı husumet besleyen, sorun sıkıntı yaşayan hiçbir aile çözüm yöntemi olarak şiddeti silahı asla düşünmemelidir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Demirtaş, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerindeki sınır kapılarında yaptığı incelemelerin ardından Kızıltepe ve Mardin'de taziye ziyaretleri yaptı.

Demirtaş, bir dinlenme tesisinde yaptığı açıklamada, bölgede son yıllarda yaşanan kan davaları, arazi ve benzeri kavgalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Son zamanlarda bölgede yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediğini belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Bölgenin bir çok kentinde, ilçesinde ailelerarası kavgalar ve ailelerarası çatışmalar yaşandı. 30'a yakın insan yaşamını yitirdi. Sadece 2 ay içerisinde ortaya çıkan bu tablo, bilanço durumun vahametini gösteriyor. Bizler de parti olarak çok yakından takip ediyoruz ve bütün bu olup bitene karşı neler yapabiliriz diye tartışıyoruz. Yarın da en üst düzey eşbaşkanlar olarak özellikle Diyarbakır'daki aile kavgalarının yaşandığı yerlerde Silvan, Hazro ve Bismil'de ziyaretlerimiz olacak."

Ailelerin birbirine yönelik saldırılarının meşru olmadığını dile getiren Demirtaş, bunu bir "vahşet" olarak tanımladıklarını kaydetti.

Şuana kadar yapılan bütün aile arası kavgaları kınadıklarını belirten Demirtaş şöyle konuştu:

"Küçük bir meseleden veya ciddi bir meseleden, arazi kavgasından çocuk kavgasına veya şu bu gerekçeden dolayı ailelerin birbirine yönelik katliamları, saldırıları asla ama asla meşru değildir. Asla haklı görmüyoruz. Bunu bir vahşet olarak tanımlıyoruz. Aileler arası bir sorun varsa partimizin çözüm gücü olduğu her yerde bizler sorunu çözmeye hazır olduğumuzu, girişimde bulunduğumuzu belirtiyoruz. Bu konuda bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda kurulmuş komisyonlarımız vardır. Sorun sıkıntı yaşayan hiçbir ailenin birbirine silah doğrultmasını biz parti olarak asla ama asla kabul etmiyoruz. Birbirine karşı husumet besleyen, sorun sıkıntı yaşayan hiçbir aile çözüm yöntemi olarak şiddeti, silahı asla düşünmemelidir."

Bu tür olayların halka karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, sorunların hukuk yoluyla çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER