Milletvekili İçten’den Öğretmenler Günü Kutlaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkenin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakarca, cefakarca,...

Milletvekili İçten’den Öğretmenler Günü Kutlaması
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkenin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakarca, cefakarca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İçten, bu milletin öğretmenlerin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürdüğünü belirtti. İçten, “1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz, hükümetimizi kurarken ‘Önce insan, önce eğitim’ şiarıyla yola çıktık, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ dedik. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Bu anlayışla en fazla yatırımı eğitime yaptık, eğitimi her şeyin önünde tuttuk; eğitimcilerimize, öğretmenlerimize özel bir önem verdik” dedi.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İKTİDARIMIZ DÖNEMİNDE SAĞLANMIŞTIR"

Kendisinin de eğitimci olduğunu belirten Cuma İçten, eğitimde fırsat eşitliğinin iktidarları döneminde sağlandığını söyledi. İçten, “Başörtüsünün serbest kalması, kitapların devletimiz tarafından öğrencilere verilmesi ve en önemlisi de anadilde eğitimin önünün açılması hem eğitim sistemimiz, hem öğrencilerimiz ve hem de öğretmenlerimiz için çok önemli tarihi adımlardır. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Bu anlamda eğitimde attığımız devrimsel adımlar daha da önem kazanıyor ve kazanacak” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Öğretmenlerin dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı, teminatı olmaya devam edeceklerini belirten İçten, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ağustos ayında alınacak yeni öğretmenlerimizle eğitimimiz daha da güçlenecek. Kaldı ki Ak Parti iktidara geldiğinden beri son 11 yılda toplam 407 bin 573 öğretmen alımı gerçekleşmiş. Yani öğretmen mevcudumuz son 11 yılda 2 katına çıkmış. Geçmişte dershane ve özel okul işleten biri olarak camiayı, öğretmenlerimizi ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bu yüzden attığımız her devrimsel adımı daha modern binalar olsun, daha kaliteli bir eğitim sistemi, yeni ve teknolojik olanaklar ve Fatih Projesi gibi yatırımlar inanıyorum ki hem öğretmenlerimiz hem de eğitimim sistemimiz ve öğrencilerimiz için de bambaşka bir vizyon açacaktır. Milletvekili olduğum günden bu yana hiç aksatmadan neredeyse her hafta öğretmenlerimizle bir araya geliyor, istişarelerde bulunuyor okullarımızın tadilatları ve eğitim sorunlarını eğitimci kimliğimi hiç unutmadan yakından takip ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitime yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ellerinden öpüyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum”.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER